Sport

2015.05.14. 22:21

Az ajánlatok közül nem is gondolkodott másban Bekő Balázs

Bekő Balázs lesz június 1-től a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Bekő Balázs lesz június 1-től a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának vezetőedzője.A Diósgyőri VTK csütörtökön közleményben jelentette be, hogy a következő szezontól Bekő Balázs – a Kecskeméti TE vezetőedzője – irányítja az NB I-es labdarúgócsapat szakmai munkáját. Hogy a szerződése meddig szólt, azt a felek nem árulták el. Az viszont napvilágot látott, hogy stábjának tagjai Veréb György kapusedző, Visinka Ede pályaedző, Borbély Erik erőnléti edző lesznek (utóbbi két tréner szintén Kecskemétről érkezik).

A 43 éves szakvezető iránt volt érdeklődés, nem csak a Diósgyőr állt érte sorban, hanem más élvonalbeli klubok is, így először azt kérdeztük a leendő szakvezetőtől, aki a hírek szerint csütörtökön szignózta szerződését, hogy miért pont a Diósgyőr választotta, hogy hány csapatot kosarazott ki, és hogy kik voltak ezek. Utóbbiakra másodszori rákérdezésünkre sem kaptunk választ, előbbiekről pedig így nyilatkozott az Észak-Magyarországnak: ,,A DVTK minden szempontból a lehető legjobb, amit választhattam. Olyan közegbe kerülök, ahol lehet dolgozni, lehet eredmény elérni. Ez volt az, ami végig motivált. Az ajánlatok közül, nem is nagyon gondolkodtam másban.”

Az Észak-Magyarország arra a felvetésére, hogy az edzői karrierjében, ez egy újabb nagy ugrás, és, hogy miben lesz ez más, mint a kecskeméti meló, arra a leendő szakvezető, így reflektált: ,,A munkámat tekintve nem lesz effektíve nagyobb ugrás, nem akarok megváltozni, ugyanaz akarok maradni. Ugyanazt kell elvégezni, amit eddig, ugyanazt felépíteni, mint Kecskeméten felépítettem. Viszont ez a klub, ez a futball közeg, szurkolókkal, mindennel együtt nyilvánvalóan olyan hely, ahol öröm focit csinálni, ezért lesz nagyobb ugrás az a munka.”

Az első ötben, sztárigazolás nélkül

Felvetettük a Bekő Balázsnak, hogy ilyenkor, amikor az edzők vannak helyzetben, mert kell az aláírásuk a szerződésre, sokan ziccereznek, és bekérnek játékosok tekintetében ezt, azt a vezetőktől. Ezzel kapcsolatban az volt a kérdésünk, hogy sztárigazolást, mondjuk a télen eltávozott magyar válogatottak (Kádár, Elek) szintű játékos szerződtetését kérte-e a diósgyőri klub irányítóitól.

,,Nem kértem ilyet, nem is szeretném, hogy 1-2 emberről szóljon a csapat. Azt szeretném, ha arról beszélhetnénk, hogy ez egy igazi csapat, csupa nagy betűvel, csapat.”

Az eredménycélokról, arról, hogy mit kértek tőle a vezetők, a következőket mondta a leendő szakvezető: ,,A DVTK-nak a bajnoki táblázat első negyedében kell elhelyezkednie, ez nem kérdés. Ehhez minden lehetőség adott, az első négy, öt helyben gondolkodhatunk, és úgy vélem, hogy ez nem irreális elvárás. Ehhez sok munka kell, egységes csapat.”

Nagy ívben

Az Észak-Magyarország azt is felvetette Bekő Balázsnak, hogy sok ideje nem lesz a kispad váltáskor, hiszen május végén ér véget a mostani bajnokság, a következő pedig várhatóan július közepén kezdődik, és erre ugye fel is készülni, ami azért nem lesz egyszerű mutatvány, mert szinte szabadság nélkül kell nyomniuk a játékosoknak a melót, és mert az átigazolási piacon nemzetközi szinten is jegyzett, szabadon lévő játékosok nem szoktak kora nyári munkakezdésbe belemenni.

,,A szerződésem június 1-től él, onnantól kezdve egy cél lebeg a szemem előtt, hogy elkezdhessük az érdemi munkát. A klub csak olyan futballistákat fog szerződtetni, akik Diósgyőrben akarnak futballozni. A két kulcsszó: Diósgyőrben és futballozni! Akiknek más elképzelései vannak, azok inkább nagy ívben kerüljék el a klubot. A kivárásra utazó játékosokra nem szeretnék várni.”

További részletek az Észak-Magyarország pénteki számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!