Friss hírek

2009.06.29. 18:21

Átszámítva 221 forintjába kerül minden brit adófizetőnek a királyság

<p>69 pennybe - átszámítva 221 forintba - került minden egyes brit adófizetőnek az uralkodó család eltartása tavaly. Ez derült ki abból az elszámolásból, amit a Buckingham Palota hozott nyilvánosságra hétfőn.</p>

II. Erzsébet és a költségvetésből fizetett családtagjai összesen 41 és fél millió fontba kerültek az államkasszának a 2008-2009-es pénzügyi évben. Ebben az összegben, amely másfél millió fonttal több, mint az előző időszakban volt, nincs benne a királyi család és a királyi birtokok őrzésének költsége. A rendőrség és a hadsereg, amelyek feladata gondoskodni az uralkodó família és birtokai biztonságáról, soha nem hozza nyilvánosságra, hogy mibe kerül a védelem, mivel erre törvény nem kötelezi őket. Becslések szerint ez az összeg évente több tíz millió fontra rúghat.

A hétfőn közzétett elszámolás szerint a királynő hat millió fontot vett ki az úgynevezett tartalékalapból, hogy kiegészítse azt az összeget, amit a királyi háztartás finanszírozására kapott. Ez eddig a legnagyobb összeg, amit II. Erzsébet valaha kivett az alapból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!