Óriási siker volt a szentistvánbaksai Céklafesztivál

Sokan voltak a rendezvényen
Sokan voltak a rendezvényen - © Fotó: Mezővári Attila
Szentistvánbaksa – A helyi önkormányzat az Abaúji Programok szervezésében közösen rendezte meg a 2. Céklafesztivált.

Az elmúlt évi sikeres bemutatkozást követően mindent megtett a falu vezetése és lakossága, hogy még több ötletességgel lepjék meg egymást, ezért a helyiek kreativitásának köszönhetően sok ház kapujában mókás bábokkal, a rendezvényhelyszínen pedig közel 40-féle gasztronómiai céklakülönlegességgel mutatkoztak be, finomabbnál finomabb lekvárokat, ivóleveket, salátákat kínáltak – tudtuk meg Rontó István polgármestertől.

A rendezvény délben a mazsorettek felvonulásával kezdődött, akik záróprogramjukat a faluház udvarán mutatták be. A táncbemutató után a házban Rontó István köszöntötte a vendégeket és a község lakosságát, majd Újvári Marika harmonikakísérettel és vidám nótákkal szórakoztatta a terített asztaloknál helyet foglalókat. Az önkormányzat ünnepi ebéddel, süteménnyel, italokkal látta vendégül a település lakosságát.

Kicsiknek, nagyoknak

Az ebéd után a játszótéren, a rendezvényhelyszínen – ahol több százan gyűltek össze –, a színpadon megkezdődtek a kulturális programok, a környező területen pedig kísérőprogramok (ugrálóvár, arcfestés) fogadták az érdeklődőket.

A színpadon Juhász Róbert műsorvezető köszöntötte a vendégeket, majd folyamatosan ismertette a programokat és bemutatta a fellépőket.

Elsőként a Monoki Népdalkör, majd a Szentistvánbaksai Szivárvány Női Kórus mutatkozott be, az utóbbiak az ünnepi alkalomra kapott céklaszínű egyenruhájukban léptek fel, majd céklával kapcsolatos humoros szövegre átírt nótával búcsúztak. A helyi fellépők produkcióját Ficzere Valika ismert slágerek előadásával zárta. A nótázásokat követően Bobo Interaktív gyermekműsorral szórakoztatta a kicsiket.

Együtt énekeltek

Gáspár Anni nóta- és nosztalgiaműsorát sok-sok tapssal jutalmazták. A meleg nyári időt kellemes hűvös, majd egyre jobban erősödő szeles idő váltotta fel. A lehűlés azonban nem szegte kedvét a bulizóknak, a színpadra érkező Desperado együttest már tomboló közönség fogadta a színpad előtt, és beindult a buli, a tánc, a taps és a szelfizés. Az ismert és szinte minden korosztály által kedvelt Desperado-dalokat együtt énekelték az együttessel. Pici kikapcsolódást jelentett a modellhelikopter-bemutató, mely idő alatt többen a céklafalatokat, italokat és egyéb ételeket, édességeket kóstolgattak. A kemény ro­ckot előadó Pletenyik Dóri és a Szentkirályi Band élő koncertjét már ismét a színpadnál tomboló fiatalság fogadta. Csordás Tibi koncertjére a játszótér szinte megtelt a fesztiválozókkal. A latinos dallamokra beindult hangulatot tovább fokozta Raul és Ábrahám fergeteges rapje. Sajnos az önfeledt bulit ekkor az erős szél mellett megérkező eső zavarta meg, de így is elmondható, hogy a 2. Céklafesztivál fergeteges hangulatban telt el, nagyon gazdag, változatos programokkal.

– ÉM –