Óriási siker kapujában a Mezőkövesdi KC

Óriási siker kapujában a Mezőkövesdi KC
Mezőkövesd – Kedden 18 órától B.Braun Gyöngyös – MKC férfi kézilabda MK-negyeddöntő-visszavágó.

A szombati bajnoki csata után három nappal kupamérkőzés vár a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapatára. A gyöngyösi fellépés tétje az, hogy sikerül-e a dél-borsodiaknak bekerülniük a Final Fourba, vagyis a négyes döntőbe (ahol már ott van a két kiemelt, az MKB-MVM Veszprém, illetve a Mol-Pick Szeged és a másod­osztályú Váci KSE). Amint az ismert, a Matyó-alakulat a negyeddöntő első felvonását múlt szerdán hazai környezetben, hét góllal, 31-24-re megnyerte. Mi a legfontosabb edzői feladat kevéssel egy bajnoki összecsapás után, egy fontos MK-visszavágó előtt? – kérdeztük Skaliczki Lászlót, a mezőkövesdiek vezetőedzőjét.

– Nagyon lényeges a pihenés, a regeneráció, mivel sorban jönnek a mérkőzések, ezekre túl sok idő nincs, nem volt – válaszolta a tréner. – Nem könnyű háromnaponta átállni egy másik stílusra, egy másik ellenfélre, de azért próbáljuk megtenni, amit meg lehet.

Nem ülnek az előnyre

A kövesdiek szombaton, a Kavicsos-tó partján 33-32-re diadalmaskodtak a 7–12. helyért zajló rájátszás 3. fordulójában, s ezen a meccsen akadt több jó teljesítmény is: Volarevicé, Lókodié, Vasicé, Ilicé

– Én még hozzátenném Radnicot is… – egészítette ki a felsorolást Skaliczki László. – A második félidőben, amikor elhúztunk hat góllal, jó szintet hoztunk a támadásaink során, nagyjából rendben volt a védekezés is, akár még nagyobb különbséget is közzétehettünk volna. Szerkezetileg ez a csapat folyamatos épülésben volt, van, sokáig átlövő nélkül küzdöttünk, hiszen Ilic is csupán nemrég csatlakozott hozzánk.

Ezt követően rátértünk a soron következő erőpróbára, a gyöngyösi kupavisszavágóra.

– A Gyöngyös a hét végén erődemonstrációt tartott, 37-21-re „kivégezték” a PLER-t – fogalmazott a kövesdiek szakmai vezetője. – Ez persze a mostani mérkőzés szempontjából semmit sem jelent, nagyon jó lenne, ha a saját játékunkat tudnánk nyújtani. Az eddigi találkozóinkon, például szombaton, akadtak remek szakaszaink, ezért optimistán várhatjuk ezt a kupafellépést, kellően tisztelve a házigazdát. Bízom benne, hogy egy jó összecsapás kerekedik ki, amelyen nem fogunk kényelmeskedni, az elején ráülni az előnyünkre. Elmondtam a srácoknak: ez egy lehetőség, nagy lehetőség, amely előtt állnak, megfelelő tartással harcoljanak az utolsó pillanatig, és akkor sem fog senki sem követ dobálni rájuk, ha esetleg nem sikerül…

Skaliczki László korábban hat alkalommal (kétszer a Dunaferrt, négyszer a Szegedet) vezette aktuális alakulatát a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ezek közül egyszer nyert: a Duna-partiakkal 2001-ben.

– Újdonság és kuriózum lenne, ha ez egy „kis csapat” kispadján ülve is sikerülne, és újdonságként hatna az az érzés is, hogy amíg a Dunaferrel és a Szegeddel az aranyéremért mentünk, az MKC-val nyilván más célért küzdenénk – nyilatkozta a kövesdiek trénere, aki arra a felvetésre, hogy miként lehet megtalálni a középutat, hogy játékosai akarják is a döntőt, de ne izgulják túl a szituációt, a szakember ezeket válaszolta:

– Egy ilyen helyzetnek megvan a maga lélektana. Lényeges a belső motiváció, hogy az adott játékos mennyire gondolkodik pozitívan, mennyi konkrét cselekedetet tud megtenni és ezekből végül mennyi lesz a jó. Nekem, magának az egyénnek és összességében a csapatnak is tudnia kell menedzselnie a tétet, nem árulok el azzal nagy dolgot, ha kijelentem: annyit fogunk kivenni abból a bizonyos tölcsérből, amennyit beteszünk. Négy emberről tudok, aki már volt Final Fourban: Cuzic és Vasic külföldön, Pálos és Liszkai itthon. Tudjuk, hogy sok szurkoló „átjön” Gyöngyösre, bizonyosan lesznek nehezebb pillanatok, amelyeken velük együtt, az ő segítségükkel juthatunk túl.

– Molnár István –

Valahol, messze…

Akár már a héten eldőlhet, hogy hol rendezik meg az idei négyes döntőt – értesült lapunk. Bár több kövesdi szurkoló szerint jó lett volna, ha esetleg városuk ad helyszínt ennek az eseménynek, erre nem kerülhet sor, mivel egyrészt a létesítmény nem alkalmas ilyen volumenű rendezvény lebonyolítására, másrészt a szövetség semleges helyszínen kívánja lebonyolítani a finálét. Az Észak-Magyarország információi szerint vagy Szigetszentmiklós, vagy Pécs lehet a házigazda, amelyekkel már hetek óta tárgyalásban áll az MKSZ.Sporthírek