Hajdú-Bihar

2007.11.29. 20:58

Harminc tanuló vágta a fogyatékos kortásak haját

<p>Debrecen - A Fény Felé Alapítvány közreműködésével példátlan Mikulásnapi ajándékban részesült a debreceni Fogyatékosokat Ellátó Intézmény 180 halmozottan sérült ellátottja.</p>

A Kleopátra Szakközép- és Szakiskola három évfolyamának 30 tanulója tanáraik: Vékonyné Doros Andrea, Felföldiné Kilyén Jutka és Hamsa Zsanett segítségével november 28-án látogatást tett a Böszörményi út 148. szám alatt található intézetben, levágta a lakók haját, hogy mindenki csinos frizurával várhassa a Mikulás érkezését. A gyerekek és fiatalok nagy-nagy örömmel fogadták a fodrásztanulókat, akik többsége most először találkozott fogyatékos kortársakkal.

A program része a Fény Felé Alapítvány által indított sorozatnak, melynek célja az, hogy minél több debreceni gyermek, fiatal közvetlenül, személyes tapasztalatokat szerezhessen a fogyatékkal élő emberek életéről. Az így szerzett élmények segíthetnek eloszlatni a társadalom előítéleteit, félelmeit és vélhetően segítik a fogyatékkal élők valós társadalmi el- illetve befogadását.
Különösen fontosnak tartjuk, hogy a Kleopátra Szakiskolában képzettek, kik a jövő fodrászai, igéretük szerint a jövőben rendszeresen eljönnek az intézménybe hajnyírásra. Közben gyakorlatot szereznek a fogyatékkal élők révén, barátságok épülhetnek ki, tartós kapcsolat alakulhat ki az intézmény és a szakiskola között - adta hírül a Haonnak dr. Sullerné Polgár Márta, a Fény Felé Alapítvány elnöke.

- Szabó Katalin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!