Óriás lépést tettek a jövőbe a bioszentandrásiak

Akt.:
Óriás lépést tettek a jövőbe a bioszentandrásiak
Óriás lépést tettek a jövőbe a bioszentandrásiak - © Fotó: Koritár Henriett
Hernádszentandrás – Szezonnyitóját rendezte június 6-án Hernádszentandráson a BioSzentandrás program.

A rendezvénnyel szélesre nyitották a kapukat a bio iránt elkötelezettek, a kíváncsiak, de a szkeptikusok számára is. Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere arról beszélt, hogy az idei esztendő egy óriás lépés a jövőbe BioSzentandrás számára. Új arculattal, új termékekkel jelennek meg a piacon, és ezt a hírt és sikert is megosztották a június 6-i rendezvényen.

Mini konferencia

A BioSzentandrás – Mint egy család szezonnyitó 2014. egy mini konferenciával kezdődött a művelődési házban. A résztvevők bepillantást kaptak a múlt eseményeibe, és a jövő képeibe. Üveges Gábor polgármester prezentációja után a program új arculatával szembesülhettek a jelenlevők: érkezett a katicabogár, búcsúzott a borsó és répa logója.

A vendégeket ezután a Bio Kertészetbe invitálták, ahol a jelentkező csapatok Biogazdálkodj okosan vetélkedőn mérhették össze a felkészültségüket. A Tanoda udvarán egy meglepetés program zajlott, ahol BioSzentandrás ízeit nemcsak kóstolhatták, de aktívan közre is működhettek a létrehozásában. A Biogazdálkodj okosan versenyt a Fulokércs csapata nyerte. A feladatok között fóliasátor-hőmérséklet megállapítás, fűszernövény illatról történő felismerése és krumplibogár- gyűjtő viadal is volt. A vetélkedőn egyébként részt vett és sikeresen szerepelt a Szuperinfó csapata is.