Orgonavirágok és sztárvendégek

Orgonavirágok és sztárvendégek
A harmadik alkalommal megrendezett jékei falunapon – hasonlóan az előző két alkalomhoz – megduplázódott a nagyjából kilencszáz lelket számláló Jéke lakossága.

Az esménydús falunap nyitányaként a kisvárdai Mistral mellett a helyi és a tornyospálcai diákokból verbuvált mazsorettcsoportok parádéztak a nyírbátori Koncert Fúvószenekar muzsikájára.

A rezesek később térzenével gondoskodtak arról, hogy mindenki tisztában legyen a ténnyel: valami készül Jékén. A zenés ébresztő után elsőként a horgászok kezdtek versenyezni a helyi halastó partján, ahol meglepetésre az ifjak legyőzték a tapasztalt pecásokat. A győztes a 16 esztendős Bíró Tibor lett, de a mindössze 5 esztendős(!) Klémencz Zoénak sem volt oka szégyenkezni a 2. helyezése okán, csakúgy mint a 3. helyezett, 14 éves Kovács Gábornak.

Ének- és muzsikaszó

Amíg a falu aprónépe, s persze a felnőttek is különféle viadalokon mérték össze erejüket, a falunapok elmaradhatatlan próbáján, a főzőversenyen hat csapat igyekezett bebizonyítani: ők a legjobb fakanálbűvölők. Nos, végül ez egyik csoprtnak sem sikerült, pontosabban mindegyiknek, ugyanis a zsűri ugyanis bölcsen döntetlent kihirdetve jelezte: mindenki nyert. Ebéd után a mindössze egy éve – orgonavirágzás idején – megalakult Orgonavirág nyugdíjasklub tagjaiból alakult énekkar adott műsort, amely tulajdonképpen az első nyilvános szereplése volt az együttesnek. A délutáni sztárvendégek (Inflagranti, Hip-Hop Boys) megérkeztének hírére teljesen benépesedett a tér, ahol többek között a helyi gyermekek divatbemutatója, arcfestés és lufishow kínált még látványosságot.

– Kovács Bertalan –