Öreg, korhadt fákat vágnak ki a Hejő mellett

Akt.:
Ottjártunkkor vágták a fát a Városgazda munkatársai
Ottjártunkkor vágták a fát a Városgazda munkatársai - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Hejő-patak menti fák miatt aggódott olvasónk.

„Sorban vágják ki a fákat a strandfejlesztés területe mentén, végig a Hejő-patak mellett. Kétlem, hogy a fejlesztések ezt a keskeny, élőhelyként és ökológiai folyosóként is értékes területet is érintik. S ha igen, hogy lehet ez?” – tette fel a kérdést a Borsod Online hírküldő felületén egyik olvasónk.

Árnyat adnának

Tapolca értéke a zöldfelületekben is rejlik – folytatta – , hiszen a patak menti fák árnyat adnak a vízfelületnek, ha esetleg parkoló vagy sétány vezet majd arra, kedvezőbb mikroklímát teremtenek.

Kérdéseinket a polgármesteri hivatal sajtóosztályának tettük fel, de mi is megnéztük a területet, ahol hétfőn délelőtt is a Városgazda munkatársai dolgoztak. Első ránézésre korhadt, odvas fa­rönköket – a már kivágott fák maradványait – pakolták fel a cég teherautójára. A polgármesteri hivatal válasza is a látottakat támasztotta alá.

„Az Aradi sétány és a Fagyöngy utca közötti zöld sávban, a Hejő-patak partján lévő füzek, juharok és égerfák közül sok annyira megdőlt, illetve elszáradt, hogy baleset- és életveszélyessé váltak. Ezeket távolította el a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.” Hozzátették, a cég folyamatos monitorozás mellett végzi a tervezett és – mint ez esetben – a rendkívüli fasorgondozást, majd a helyszín adottságait figyelembe véve gondoskodnak a pótlásról.

ÉM-TÁ


Az ültetésen
Miskolc - A közösségépítő projekt keretein belül régóta szerettek volna fákat ültetni. A Győri kapuban aktív „Kapuzörgetők” közössége újabb akciót szervezett hétfőn: ezúttal fákat ültettek városrészükben. A zöldítő megmozdulás különlegessége, hogy bár a fákat a miskolci önkormányzat biztosította,...

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szakemberei eltávolították a tönkrement fákat
Miskolc - Tavasszal pótolják a kiszáradt fákat az Avas tetején. Több fa is kiszáradt a nyári hőségben az Avastetőn, egészen pontosan a kilátóhoz vezető úttól jobbra, lentebb eső, az arborétum mögötti területen – jelezte szerkesztőségünknek egyik olvasónk. Az elpusztult növényeket hétfőn, ottjártu...