Orbán Viktor: Szigorúbb törvények kellenek

Speciális védelmet kapnak a pedagógusok, és beterjesztik a “három csapás” törvényt.

A többi között erről is beszélt Orbán Viktor leendő miniszterelnök az első, közbiztonságról szóló nemzeti konzultációt összegző beszédében kedden Ózdon. A felszólalásokra reagálva azt mondta, hogy szigorúbb törvények kellenek, a jogalkotást vissza kell terelni a józan ész útjára, a jogvédők munkáját összhangba kell hozni a valóságos élettel, a cigányság felemelésére pedig nincs lehetőség az egyházak bevonása nélkül.


Az első törvényalkotási terv részeként a harmadjára visszaeső, erőszakos bűncselekményt elkövetők büntetését szigorítanák az úgynevezett három csapás törvény beterjesztésével. Orbán Viktor szerint ahhoz, hogy rend és biztonság legyen Magyarországon, elsősorban a törvények tekintélyét kell helyreállítani és keményen fel kell lépni a bűnözők ellen, hiszen mint mondta, a nagy bűnök legtöbbször a büntetlen kisügyekből nőnek ki.

A törvénynek pedig mindenkire egyformán kell vonatkoznia lefelé és felfelé is. A magyarországi közbiztonsággal kapcsolatos problémák egyik fő okaként az elmúlt nyolc évben a vidékellenes kormányzást és a hatalmi elit következmények nélküli visszaéléseit nevezte.

Lesz pénz a közbiztonságra, lesz megfelelő számú rendőr, és minden településen lesz rendőrőrs és körzeti megbízott, ezen kívül új fogdákat nyitnak majd – ígérte Orbán Viktor. A felkért miniszterelnök az ózdi, 4 órán keresztül tartó keddi tanácskozás végén azt is kijelentette: a kormányalakítás után két héttel már érezhető lesz a közbiztonság javulása az ózdi térségben is. A konzultáción részt vett a leendő belügyminiszter, Pintér Sándor, valamint országgyűlési képviselők, helyi önkormányzati és rendőri vezetők, a kisebbségek elöljárói. A nemzeti konzultáció mottója Orbán Viktor szerint az volt, hogy “Magyarországon rendet akar!”
– Független Hírügynökség –