Orbán Viktor szerint most a fiatalok jövője a tét

A Fidesz elnöke szerint a “gyors, minél hamarabbi” politikai változás elsősorban a fiatal nemzedék érdeke, mert ha ez elmarad, akkor az ő jövőjük megy tönkre a kormány politikájának következtében – jelentette ki Orbán Viktor szombaton Székesfehérváron, a Fidelitas tisztújító kongresszusán.

A pártelnök szerint a kormány egy költséghatékony nemzedéket akar faragni a mai fiatalokból: a kabinet szerint az a jó, ha fiatalok nem járnak orvoshoz, nem tanulnak, nem vállalnak gyereket és nem vesznek igénybe családi támogatást, majd végül elhagyják az országot. Orbán Viktor hangsúlyozta: az új nemzedék kihívása, hogy költséghatékony nemzedék lesz-e, vagy a tudás, az innováció és a siker nemzedéke.

Orbán Viktor hozzátette: az ő nemzedéke elérte, hogy Magyarország bekerüljön az európai versenybe, de a mostani fiatalok feladata lesz, hogy megnyerjék a küzdelmet. Az ellenzéki politkus szerint egy ország akkor győztes, ha a benne élő emberek képesek elérni céljaikat és a jelenlegi kormány intézkedéseivel ennek a lehetőségét akarja elvenni.