Orbán Viktor: egy roncs autóba kellett beülnöm a választások után

Orbán Viktor: egy roncs autóba kellett beülnöm a választások után
Budapest  (MTI) – Csak azokat hívják vissza a munka világába, akiknek munkát tudnak adni – közölte Orbán Viktor a Blikk olvasói által feltett kérdésekre válaszolva csütörtökön a napilap honlapján. A miniszterelnök szólt arról is, hogy a kormány nem akarja csökkenteni az éves szabadságot. Egy kérdésre úgy válaszolt: “egy roncs autóba kellett beülnöm a választások után”.

Arra, hogy miért nem látni még a dübörgő gazdaság első jeleit, Orbán Viktor úgy reagált: “azért, mert nem dübörög. Éppen föltápászkodó félben van”.
    Annak a gyermekét egyedül nevelő ápolónőnek, akinek – mint azt írta – 12 óra munka után még másodállást kell vállalnia a megélhetéshez,  Orbán Viktorazt válaszolta: kell még jó egy év, hogy a magyar gazdaság teljesítményét arra a szintre tudják emelni, hogy ő is érezhesse annak hasznát. “Utálok mentegetőzni, de higgye el, egy roncs autóba kellett beülnöm a választások után. Kell egy kis idő, hogy eredményt érjünk el a Forma-1-ben” – fogalmazott.
    Megítélése szerint új, alacsony adórendszerrel, rugalmas munkaügyi szabályokkal és sok munkalehetőséggel senki nem fog feketén dolgozni.

Orbán Viktor szerint mindenkinek lesz munka

    Orbán Viktor kitért arra is, hogy csak azokat hívják vissza a munka világába, akiknek munkát tudnak adni. “És hamarosan mindenkinek tudunk majd adni” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az első kísérleti közmunkaprogramok a nyáron indulnak, januártól pedig tömegessé válnak, és akkortól lépnek hatályba a visszatérésre ösztönző szabályok is.
    A nyugdíj előtt állók számára a miniszterelnök szeretné bevezetni a – szociális konzultáció kérdőívén is szereplő – védett kor intézményét, mert – mint írta – nem emberséges, hogy nyugdíj előtt álló embereket utcára tegyenek, nem törődve azzal, mi lesz velük.
    Kijelentette azt is, hogy a kormány nem akarja csökkenteni az éves szabadságot. Arra a kérdésre, hogy mennyit kell még aludni a plusz egymillió munkahelyhez, Orbán Viktor azt válaszolta: annyi estét, amennyi 2020-ig hátravan.
    Trianon újratárgyalásának lehetőségére úgy reagált, nem lát ilyen fejleményeket az európai politikában.

Címkék: