Orbán Viktor a nemzetközi kajak-kenu szövetség vezetőivel tárgyalt

Akt.:
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja hivatalában José Perurenát, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség elnökét 2016. május 11-én.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja hivatalában José Perurenát, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség elnökét 2016. május 11-én. - © Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely
Budapest – A világban Duisburg és Szeged a kajak-kenu sportág két “katedrálisa” – fogalmaztak a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség vezetői Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott budapesti megbeszélésükön.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a kormányfő szerda reggel az Országházban fogadta José Perurena elnököt és Simon Toulson főtitkárt, valamint Baráth Etelét, a magyar sportági szakszövetség elnökét.

A felek között megállapodás született arról, hogy a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak helyet adó Szegeden a magyar kormány felújítja és kibővíti a sportlétesítményeket a verseny színvonalas megrendezése érdekében.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) fogadja hivatalában a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség vezetőit, José Perurena elnököt (b3) és Simon Toulson főtitkárt (b2, háttal), valamint Baráth Etelét, a magyar sportági szakszövetség elnökét (b) 2016. május 11-én. Jobbról Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke (j) és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, a budapesti olimpiai pályázat vezetője (j2). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely ©

Havasi Bertalan közlése szerint a megbeszélésen rögzítették: Budapest olimpiai pályázata – a NOB Agenda 2020 reformjával összhangban – Szegedet jelöli meg a kajak-kenu versenyek lebonyolítása helyszínéül, így a 2019-es vb-re előirányzott fejlesztések már a magyar olimpiai kandidálás ügyét is szolgálják.

A kormányfő irodájában tartott tanácskozáson részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, a budapesti olimpiai pályázat vezetője is – tette hozzá a sajtófőnök.

-MTI-Sporthírek


hirdetés


hirdet�s