Orbán Viktor a közbiztonságról – 2000 új rendőr, új Btk., büntethetőségi korhatár leszállítása

Orbán Viktor
Orbán Viktor
Napirenden van a büntethetőségi korhatár leszállítása, új Büntető törvénykönyvet terveznek, március 6-án pedig majdnem 2 ezer új rendőr áll szolgálatba – derül ki Orbán Viktor Facebook oldalára szombaton felrakott bejegyzésből. Orbán Viktor a bejegyzésben a közbiztonsággal kapcsolatban hozzá intézett kérdésekre válaszolt.

A bejegyzés nagyobb része a kormány által eddig megtett lépéseket részletezi. A miniszterelnök szerint anyagi és szakmai értelemben is megerősítették a rendőrséget, 2011. március 6-án 1960 újonnan kinevezett rendőr tiszthelyettes áll szolgálatba.

A miniszterelnök említést tesz a “három csapás” törvény bevezetéséről a visszaeső bűnözők ellen, illetve a tavaly meghozott változtatást, miszerint a kisebb lopások elkövetői is elzárással büntethetők. A miniszterelnök szerint a kis bűn is bűn elvének érvényesítését jelzi, hogy 40 százalékkal kevesebb a bolti lopás mint korábban. A kistelepülések szerinte biztonságosabbak, több a rendőr, gyakoriak a fokozott ellenőrzések.

Bejegyzése szerint bár sikereket értek el, sok tennivaló van még ezen a területen. Szerinte ezért “jogos és megalapozott a sokak által megfogalmazott igény a további szigorításra.” Ennek megfelelően a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elkezdte egy új Büntető Törvénykönyv előkészítését. A jelenleg hatályos Btk. minden rendelkezését felülvizsgálják. Napirenden van a büntethetőségi korhatár leszállításának lehetősége is. Ebben a kérdésben szociológusok, pszichológusok, gyermekvédelmi szakemberek véleményét, valamint a hazai és nemzetközi tapasztalatokat egyaránt figyelembe veszik.

– Független Hírügynökség –


Mesterházy Attila: “Hol itt a spórolás?”

fuggetlen | 2011.02.25 10:43
Az MSZP elnöke Orbán Viktor új irodájával és az állítólagos kormánygéppel kapcsolatban írta legfrissebb bejegyzését a Facebook közösségi portálon. Mesterházy Attila arra a kérdésre vár választ, hogy hol van ebben a kormány által ígért spórolás.

Gyurcsány Ferenc: a Fidesz felelősségét is vizsgálni kell az államadóssággal kapcsolatban II.

fuggetlen | 2011.02.25 10:13
2001-ben és 2002-ben, az előző Orbán-kormány idején 450 milliárd forint túlköltésről döntöttek, Medgyessy Péter kormányának száznapos programjai 850 milliárdos lyukat ütöttek a büdzsén, a Gyurcsány-kormány áfacsökkentése 200 milliárdba került, a második Orbán-kormány adócsökkentő programja pedig 600 milliárdba – egyebek mellett ez a költekezések járultak hozzá az államadósság növekedéséhez az elmúlt években Gyurcsány Ferenc szerint.

Orbán Viktor: az otthonteremtés előtt meg kell védeni a meglévő otthonokat

fuggetlen | 2011.02.25 09:53
A miniszterelnök pénteken reggel az otthonteremtéssel foglalkozik a Facebook közösségi portálon megjelent bejegyzésében.

Gyurcsány Ferenc: a Fidesz felelősségét is vizsgálni kell az államadóssággal kapcsolatban

fuggetlen | 2011.02.25 09:33
Gyurcsány Ferenc a Facebook nevű közösségi oldalon hozta nyilvánosságra reakcióját péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki, ugyancsak a Facebook-on megjelent bejegyzéséről az államadóssággal kapcsolatban.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek