Orbán sajtófőnöke: a Miniszterelnökség október 19-én válaszolt Schiffernek

Budapest, 2012. október 30., kedd (MTI) – A Miniszterelnökség október 19-én elküldte a részletes választ az LMP-s Schiffer Andrásnak az Orbán Viktor kormányfőhöz intézett kérdésére – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel, miután Schiffer András keddi sajtótájékoztatóján azt közölte: pártja beperli Orbán Viktort, miután a miniszterelnök a rendelkezésére álló 15 nap alatt nem adott választ a párt egyik hozzá intézett közérdekű adatkérésére.

Az LMP-s politikus felidézte, október 4-én jelentették be a kormány honlapján, hogy a lakosság tájékoztatása érdekében, előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampányt kell indítani. Ezt követően fordult közérdekű adatkéréssel a miniszterelnökhöz, akitől azt akarta megtudni, mi a médiakampány tárgya és mi a rendkívüli sürgősség oka.

“Nem történt határidő-túllépés, a Miniszterelnökség a részletes választ október 19-án elküldte Schiffer Andrásnak, elektronikus formában” – reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az LMP-s képviselő szavaira.

– MTI –