Orbán régi programja kukába kerül – Vasárnapi Hírek

Orbán Viktor pártelnököt nyugtalanítja, hogy már a jobboldali sajtóban is egyre több cikk jelenik meg a Fidesz belső törésvonalairól – írja a Vasárnapi Hírek.

A Magyar Nemzetnek Tarlós István fővárosi frakcióvezető például azt mondta nemrég: nem érdeklik a párton belüli intrikusok. Bár a Fideszben nem mindenkinek vívta ki a szimpátiáját, ugyanakkor Budapesten hozzá hasonló eredményt még senki sem ért el – tette hozzá.

A Heti Válasznak nyilatkozó Pokorni Zoltán alelnök szerint a Fidesznek idén fel kell mutatnia egy alternatív programot. Ugyanakkor Kövér László választmányi elnök Székesfehérváron azt mondta, hogy ezt csak akkor kell bemutatni, ha reális közelségbe kerül az előrehozott választás.

Az alapfeltevést erősíti, hogy a párt másik alelnöke, Varga Mihály már nem általános, hanem csak célzott adócsökkentésről beszélt. A Vasárnapi Hírek információi szerint a Fideszben tudják, hogy a párt választási programjának, például a 14. havi nyugdíjnak, a kukában lenne a helye. Ezt azonban a volt pénzügyminiszter Orbán Viktor pártelnök miatt nem mondhatja ki.