Orbán: Nem babazsúrra készülünk

A következő években nem babazsúrra készül, hanem küzdelemre és munkára: le kell győzni az elmúlt 8 év szocialista hagyatékát, a korrupciót, az államadósságot, a szélsőségek terjedését, a munkanélküliséget, az elszegényedést és a kiszolgáltatottságot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, kormánya beiktatása után szombaton a Kossuth téren.

A kormányfő hangsúlyozta: ő itt lesz sikerben, bajban, munkában, örömben. “Harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért” – mondta Orbán Viktor, aki szerint az elmúlt korszak falait porig fogják rombolni és helyette “gránit alapot” építenek majd az egész magyarságnak.

Orbán Viktor erős és elszánt közösségnek nevezte a “Kossuth tériek” közösségét, és szerinte ő is egy közülük. A miniszterelnök szerint 2002-ben nem voltak még elég erősek, 2006-ban nem voltak elég okosak, hogy legyőzzék “a hazugságot, a tömegspekulációt”, mára azonban elég érettek és erősek ahhoz, hogy felépítsenek egy új rendszert.

A kormányfő szerint a legfontosabb feladat, hogy “térdre roskadt hazánkat talpra kell állítani, ami nekünk való, testhez álló feladat.” Orbán azért dolgozik majd, hogy mindenkinek jobb legyen, azoknak is, akik nem a Fidesz-KDNP-re szavaztak, vagy nem mentek el szavazni, mert ők is a nemzethez tartoznak.

A másik fontos feladat Orbán Viktor szerint az, hogy akik egymásra uszították a nemzetet, akik visszaélve hatalmukkal kárt okoztak, azok elnyerjék méltó büntetésüket.

A kormányfő szerint az elmúlt évek szocialista kormányzása falakat emelt. A vezetők azt üzenték, hogy az emberek menjenek el az országból, vagy fogják be a szájukat; hogy ők elszúrták, az emberek meg fizessék meg az árát, ha pedig nem akarják, akkor kényszerítették őket vízágyúval és gumibottal; hogy ne akarjanak fiatalok lenni, vállalkozni, dolgozni, családot alapítani, magyarnak lenni, hanem csak “fizetni, fizetni, fizetni nekik.”

Orbán Viktor szerint minél több magyarnak kell magában végrehajtania a változást, amelyben a becsület, a haza, a szorgalom és a műveltség mellé áll.