Orbán: Magyarország mindig az alacsony adózás híve lesz

Akt.:
Orbán: Magyarország mindig az alacsony adózás híve lesz
Dublin  (MTI) – Magyarország mindig az alacsony adózás híve lesz, és nem akarja, hogy az adórendszereket európai szinten harmonizálják – jelentette ki Orbán Viktor azon a sajtótájékoztatón Dublinban, amelyet Enda Kenny ír kormányfővel folytatott szerdai tárgyalása után tartott.

Orbán Viktor hangsúlyozta, az alacsony adók versenyt generálnak, és az Európai Unió gazdaságának szüksége van erre a belső versenyre.
    Mint fogalmazott: “nagy szimpátiával és elismeréssel követjük azt a küzdelmet, amelyet Írország folytat a gazdasága rendbe tétele érdekében”.
    A megbeszélésen – mint azt a két miniszterelnök elmondta – téma volt Horvátország EU-csatlakozása is. Ezzel kapcsolatban Orbán közölte: még június vége előtt szeretnék befejezni a horvátokkal a tárgyalást. Ez lehetséges, hogy ha megvan a politikai akarat – hangsúlyozta, hozzátéve: ezért arra kéri a tagállamok miniszterelnökeit, hogy támogassák ezt a célt.

Orbán hat jogszabályt akar

    Orbán Viktor elmondta: “nagy küzdelmet folytat” azért, hogy az Európai Parlament (EP) és az Európai Tanács között létrejöjjön egy megállapodás a gazdasági kormányzás alapját adó hat jogszabályról. Az EP-től több mint kétezer módosító indítványt kapott, és bonyolult kompromisszumokat kell kötni, hogy a megállapodás, illetve a törvények megszülessenek. Ezért – mint mondta – arra kérte ír kollégáját, támogassa őt ezeken a tárgyalásokon. Enda Kenny támogatásáról biztosította Orbán Viktort.

Címkék: ,