Orbán hanyatló pályán

Orbán hanyatló pályán
Hanyatlik Orbán Viktor pályája, a miniszterelnök őszödi beszédével megszerzett előnye nem nő, inkább olvad – ezt a Fidesz elnökének egy korábbi, magas rangú bizalmasa mondta nem sokkal a március 15-i rendezvények előtt.

Az ellenzéki párt egy évvel ezelőtti vezetőgárdája szinte teljes egészében kilépett Orbán Viktor mögül, és ez a nemzeti ünnepen is jól látszott – írja a Vasárnapi Hírek.

A Fidesz március 15-i nagygyűlésén Pokorni Zoltán például nem a színpadon, hanem a hallgatóság között volt, Rogán Antal viszont még ott sem: a Belváros polgármestere a Klotild palota erkélyéről figyelte a beszédeket.

A lap úgy értesült: a pártelnöktől elszakadó politikusokban az a közös, hogy egyikük sem hisz a Fidesz népszavazási kezdeményezésében. Szerintük Orbán Viktor jogi tanácsadói sorozatos hibákat vétettek, ezért engedélyezte nemrég az Alkotmánybíróság csak három kérdésben a referendumot. A taláros testület két kérdést küldött vissza az Országos Választási Bizottság elé, ezek közül a lapnak nyilatkozó alkotmányjogászok szerint csak a tandíj ügyében lesz elrendelhető népszavazás.