Orbán-Dávid találkozó: a két párt szóvivője szerint folytatják a tárgyalásokat

Egyelőre nem tudni, igazak-e azok a lapinformációk, hogy mégsem ül le tárgyalni egymással a Fidesz és az MDF elnöke. A Független Hírügynökség kérdésére mindkét párt szóvivője annyit mondott ugyanis, hogy folynak a tárgyalások.

Az MDF elnökhelyettese kedden azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy várhatóan április második felében ül le tárgyalni egymással az MDF és a Fidesz elnöke. Pontos időpont még nincs, de a két ellenzéki párt szakértői már megkezdték az egyeztetést. Múlt héten volt az első találkozójuk, és kedden is tartottak megbeszélést. Hock Zoltán személyes ellentéteket nem tapasztalt a két párt politikusai között.

A Magyar Hírlap szerdán arról írt, hogy a találkozó elmarad, mert Dávid Ibolya hétfői parlamenti felszólalása “kiverte a biztosítékot” Orbán Viktornál. Az MDF elnöke napirend előtt arra kérte a kormánypártokat, hogy ne kezeljék egységes ellenzékként a Fidesz-KDNP-t és az MDF-et, mert a Fidesz anarchista politikát folytat.

Az MDF elnöke csütörtökön a Nap-kelte című tévéműsorban azt mondta, hogy a hatósági rendelkezések elleni fellépése miatt nevezte anarchista magatartásúnak a Fideszt, illetve a szélsőségekkel való folyamatos kokettálása okán. Dávid Ibolya úgy vélte, hogy felelős ellenzék nem nyúlhat olyan eszközökhöz, módszerekhez, mint például a kordonbontás, mert szerinte “ez Európában az anarchistákra jellemző”.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője csütörtökön a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy nem változott az egyeztetések menetrendje. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője is csak annyit közölt, hogy folynak a tárgyalások.