Orbán-beszéd – LMP: Hiányzott a konkrétum a miniszterelnök beszédéből

Semmilyen konkrétum nem hangzott el Orbán Viktor beszédében. A miniszterelnök vagy nem tudja, vagy nem akarja elárulni, mit tervez az ország előtt álló súlyos gondok megoldása érdekében – jelentette ki Jávor Benedek, az LMP országgyűlési képviselője, a kormányfő hétfői beszédére reagálva.

Nagy várakozás előzte meg a miniszterelnök évértékelőjét, miután az ország súlyos problémákkal néz szembe, ám ehhez képest a beszéd semmilyen konkrétumot nem tartalmazott – mondta Jávor Benedek. Hozzátette: nem elég közhelyeket felsorolni, felelős államférfihoz méltó módon fel kellett volna vázolni a gondokat és azokra megoldást adni. A kormányfő azonban nem ejtett szót sem a devizahitelesek problémáiról, sem arról az intézkedéscsomagról, amelyet a tervek szerint hamarosan bejelentenek. Nem beszélt a nagy ellátórendszerek – az oktatás vagy az egészsgügy – reformjáról, sem az uniós elnökséggel kapcsolatos kérdésekről – emelte ki a képviselő.

Jávor Benedek úgy fogalmazott: az évértékelő mint műfaj nem a kormányprogram ismertetése, de a közmondásokból összeollózott beszéd nem méltó Magyarországhoz és a magyar miniszterelnökhöz. Az ellenzéki képviselő közölte: ezek után felfokozott a várakozás Orbán Viktor parlamenti nyitóbeszéde iránt, hogy kiderüljön, hogyan készül a kormány szembenézni a gondokkal.
– Független Hírügynökség  –