Orbán: az év végéig tovább javul a magyar gazdaság

Orbán: az év végéig tovább javul a magyar gazdaság
Szarajevó (MTI) – Orbán Viktor szerint az év végéig tovább fog javulni a magyar gazdaság,  a magyar kormányfő ezt szerdai szarajevói tárgyalásain mondta szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatása szerint.

Orbán Viktor, miután találkozott a bosznia-hercegovinai kabinet központi vezetőjével, megbeszélést folytatott az ország két entitásának kormányfőjével, Nermin Niksiccsel, a Bosnyák-Horvát Föderáció, valamint Aleksandar Dzombiccsal, a boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnökével.

A tárgyalások után Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor a magyar gazdaság javuló teljesítményével kapcsolatban hangsúlyozta, “Közép-Európában fontos erővé fogunk válni”, ezért Magyarország érdekelt abban, hogy a gazdasági kapcsolatokat intenzívebbekké tegye, továbbá abban, hogy magyar befektetők jelenjenek meg a bosnyák területeken.

Nermin Niksic a látogatást reménytelinek nevezte abból a szempontból, hogy az segíthet az integrációs folyamat felgyorsításában. Elmondta azt is, hogy támogatják a magyar befektetők jelenlétét a föderáció területén – tájékoztatott Szijjártó Péter.

A boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnökével folytatott tárgyalásról a szóvivő közölte: Aleksandar Dzombic ugyancsak kiemelte a gazdasági együttműködés, valamint az európai integráció fontosságát. Utóbbival összefüggésben nagy jelentőségűnek nevezte, hogy Orbán Viktor a magyar európai uniós elnökség végén a nyugat-balkáni térségbe látogat.