ORBÁN-BESZÉD – MSZP: Üres és halogató beszéd

Orbán Viktor üres és halogató beszédet tartott, ami nem országértékelés volt, hanem hangulati előkészítése a megszorításoknak – mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

Szerinte semmi sem derült ki abból, mit szándékozik tenni a kormány a munkahelyteremtésért és a devizahitelesekért.
Igen röviden, alig néhány percben kommentálta sajtótájékoztatóján a miniszterelnök országértékelő beszédét Mesterházy Attila. Mint fogalmazott, hosszú értékelésre készült, de Orbán Viktor megoldotta ezt a problémát azzal, hogy üres és halogató beszédet tartott. Az MSZP elnöke szerint a szónoklat inkább hangulati előkészítése volt a február-márciusban bejelentendő megszorításoknak, mintsem országértékelés. Problémákat vetett fel, de konkrét megoldást sehol sem jelölt meg Orbán – mondta a szocialista politikus.

Az ellenzéki évek után most először a Fidesz saját munkáját is értékelhette volna – fogalmazott Mesterházy Attila. Nem derült ki, mit akarnak tenni a 300 ezer új munkahely megteremtése érdekében, hogyan akarják megoldani a devizahitelesek problémáját, hogyan kárpótolják az igazságtalan adórendszer károsultjait – sorolta az MSZP elnöke, aki azt reméli, hogy Orbán Viktor egy hét múlva az Országgyűlésben ezekről is beszélni fog.
– Független Hírügynökség –