Órákat állt a határon a Macik busza

Akt.:
Hétfőn Brassóban szerepelnek a Jegesmedvék
Hétfőn Brassóban szerepelnek a Jegesmedvék
Miskolc – Romániába utazott a DVTK Jegesmedvék csapata, amely hétfőn Brassóban szerepel.

A piros-fehérek helyi idő szerint 18 óra 30 perckor (nálunk: 17.30-kor) az ASC Corona Brasov vendégeként lép jégre, kedden pedig Csíkszeredán szerepelnek.

Hat pontért mentek

– Más célunk nem is lehet, hogy a 6 pont begyűjtése – mondta Mayer Péter, a Macik vezetőedzője, majd hozzátette: – Ehhez az kell, hogy saját játékunkat játsszuk, az első perctől az utolsóig koncentráljunk – aztán jöhet a karácsony. A Brassó egyébként kiszámíthatatlan, sokszor nem tudjuk, hogy milyen összeállításban jönnek ki. Dominálni akarunk, az első perctől kezdve irányítani, s ha ez bejön, akkor gólokban is kijön a különbség a két együttes között.

A miskolci alakulat alighanem eddigi egyik leghosszabb útját tette meg a borsodi megyeszékhelytől mintegy 700 kilométerre lévő Brassóba. Történt ugyanis, hogy a magyar-román határon több órás sorok alakultak ki. A torlódás oka az volt, hogy a külföldön dolgozó, az ünnepekre haza igyekvő román vendégmunkások tömegesen érkeztek haza, román határőrök pedig november óta szigorúbb ellenőrzést alkalmaznak.

Vasárnap délelőtt 10 órakor telefonon értük el Vojtkó Mátyást, a DVTK Jegesmedvék védőjét, aki ezt mondta:

– Már régen Brassóban kellene lennünk, de még legalább három órát kell megtennünk. A határon nem kevesebb, mint öt órát töltöttünk és valamikor kora délután érkezünk meg.

A borsodi gárda tagjai befutásukat követően megebédeltek, majd pihenőre tértek és az esti órákban edzésen vettek részt.

– Ha már kijöttünk és oda-vissza utazunk ezerötszáz kilométert, akkor természetesen el akarjuk venni a brassóiaktól a 3 pontot – folytatta Vojtkó Mátyás. – Mi kell ehhez? Szigorú védekezés és jó helyzetkihasználás.

Keresztben és a „földön”

A profi sportolók leleményesek, a hosszú utazások alkalmával pedig úgy ügyeskednek, ahogyan csak tudnak.

– Az utóbbi években már éjszaka buszozunk és ez nekem is sokkal jobban „ízlik” – vette át a szót Miskolczi Márk, a Macik csatára. – Azt nem mondhatom, hogy kényelmesen alszom, de amennyire csak lehet, megtalálom a megoldást. Vagy keresztbe fekszem az üléseken, vagy megágyazok magamnak a földön, betakarózom, így nem fázom. Televízió van a buszon, de nem nézzük, rádiót sem hallgatunk és a telefonos fejhallgatót sem tesszük fel. Én egyébként sem vagyok valami nagy zenés, inkább alszom. Szendvicseket viszek magammal, ha minden kötél szakad, ehetnék, de éjszaka soha nem teszem, inkább szunyókálok.

Azt is megtudtuk, hogy romániai utakkal nincs gond, a bajt inkább az okozza, hogy nincs sztráda, így a jármű haladása az előzések miatt lassabb.

– A visszautak sem tartoznak az álmaim közé, de ha nyerünk, akkor a hangulatom egész jó lesz. Mert az ellenkezőjére nem is gondolok, hiszen nekünk hétfőn és kedden is győznünk kell. Mellesleg háromszor-ötször szoktunk pihenőket beiktatni, de amennyire csak lehetséges, ezeket is átalszom.

ÉM-KTTovábbi hírek a Sport kategóriából