Önzetlen „Ezüst Szirmok”

Az adományozó nyugdíjasok
Az adományozó nyugdíjasok - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A szirmabesenyői nyugdíjasok is átérzik a beteg gyerekek nehéz helyzetét.

Négy hatalmas csomaggal érkeztek tegnap szerkesztőségünkbe a szirmabesenyői Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesület képviselői. Mint mondták, ők is szerettek volna hozzájárulni a kórházban tanuló gyerekek tanévkezdéséhez, ezért felhívásunkat látva gyűjtésbe kezdtek. A szirmabesenyői nyugdíjasok tavaly is nagy örömet szereztek a gyerekeknek, hiszen akkor szintén több jókora doboz adománnyal járultak hozzá a kis betegek zavartalan tanulásához.

Átérzik a gyerekek helyzetét

Elmesélték, volt, aki pénzt adott, és abból vásároltak színes és grafitceruzákat, tollakat, vízfestéket, gyurmát és egyéb tanszereket, de volt, aki otthon, az unokája szobájában nézett körül, és amire neki nem volt szüksége, azt ajánlotta fel a kórházi tagiskola számára. A nyugdíjasok hangsúlyozták, nagyon is átérzik a beteg gyermekek nehéz helyzetét, és jól tudják, hogy felüdülést jelent számukra, ha rajzolhatnak, festhetnek, könyveket olvashatnak, hiszen addig sem kell a betegségükre, a fájdalmas kezelésekre gondolniuk, és ilyenkor talán nem érzik olyan nagyon a család, az otthon hiányát sem.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Már szépen gyűlnek a tanszerek felhívásunknak köszönhetően. Sok olvasónk járult hozzá a kórházban tanuló gyerekek gondtalan tanévkezdéséhez. Az Észak-Magyarország és a Szuperinfó munkatársai is egy hatalmas dobozt töltöttek meg adománnyal a héten, hétfőn pedig a Miskolci Törvényszék dolgozóinak felajánlása érkezik szerkesztőségünkbe.

A hétvégén még várjuk a tanszereket. Címünk: Miskolc, Zsolcai kapu 3.

– ÉM-HE –


tanszerek-04-aj
Miskolc - Segítsünk a kórházi tagiskolának, hogy a beteg gyerekek is gondtalanul kezdhessék a tanévet! Már érkeznek szerkesztőségünkbe a tanszerek és gyermekkönyvek, melyekkel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban működő iskola diákjait szeretnénk segíteni. A szeptember elseje az átlagos családok...
Gyorsan telt a doboz
Miskolc - Nemcsak írunk róla, hanem mi magunk is felajánlottunk tan­szereket a kórházi tagiskola számára. Az Észak-Magyarország munkatársai is átérzik azoknak a gyerekeknek a helyzetét, akik több hónapot a kórházban töltenek. Ezért mi is gyűjtési akciót szerveztünk, hogy gondtalan legyen a hosszú...