Ónos eső – Több helyen nincs áramellátás a Bükkben

Akt.:
Faágak zárták el az Ómassára vezető utat
Faágak zárták el az Ómassára vezető utat - © Fotó: Ádám János
Miskolc, 2014. december 2., kedd (MTI) – Répáshután, Ómassán, Bánkúton és Bükkszentkereszten összesen 680 fogyasztási helyen időszakosan nincs áramellátás az ónos eső miatt – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel. A romló útviszonyok miatt a 15-ös autóbusz nem megy ki Ómassára.

Hudák Andrea katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy az áramszolgáltató a villanyvezetékre dőlt fákat, gallyakat folyamatosan távolítja el. Irlanda Boglárka, az Émász áramszolgáltató igazgatósági megbízottja arról számolt be, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye, valamint Pest megye a társaság által ellátott területén az ónos eső és a jegesedés miatt a letörő faágak és fakidőlések az elosztó hálózatot több helyen megrongálták, illetve üzemzavarokat okoznak.

A cég – a katasztrófavédelem segítségével – nagy erőkkel dolgozik a hibák elhárításán, azonban sok esetben a helyszínek megközelítése is nehézségekbe ütközik. Az időjárási körülmények miatt nem zárható ki, hogy újabb meghibásodások következnek be, és további területeken is probléma léphet fel az áramszolgáltatással kapcsolatban – mondta, hozzátéve: a közvilágítással kapcsolatos hibák javítására az intézmények, az üzemek, illetve a lakosság áramellátásának helyreállítása után kerül sor.

A Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. közleményében azt írta, az adatok szerint az útviszonyok tovább romlottak Ómassa felé, így a 15-ös járat már csak a palotaszállóig közlekedik. A palotaszálló megállóhely után a 15-ös autóbusz az 5-ös járat útvonalán halad tovább és Lillafüred végállomáson fordul vissza.

– MTI –