Helyi közélet

2012.04.06. 08:35

Nézőpont: Szakmai kérdés

<em>Bár most éppen tényleg nem annyira jól megy a Mi Csapatunknak, de a vezető edző leváltásával kapcsolatban ezeken a hasábokon kockáztatta meg a kapkodás kifejezést Berecz Csaba kolléga, akinek személy szerint sokat adok a véleményére</em>. <strong>Bujdos Attila írása</strong>.

Bár most éppen tényleg nem annyira jól megy a Mi Csapatunknak, de a vezető edző leváltásával kapcsolatban ezeken a hasábokon kockáztatta meg a kapkodás kifejezést Berecz Csaba kolléga, akinek személy szerint sokat adok a véleményére. Bujdos Attila írása.Őszintén meglepne, ha a miskolci polgármester nem ismerné a Mi Csapatunk ügyvezető igazgatójának telefonszámát. Tárcsázhatott is volna tehát, ahelyett, hogy nyílt levélben kér magyarázatot, amiért az ügyvezető igazgató menesztette a Mi Csapatunk vezető edzőjét, de felteszem, jó oka volt rá, ha nem ezt tette. Én örülök neki, hogy nem a telefon után nyúlt, amikor a napi sajtóból értesült a fejleményekről.

Nyoma maradt ugyanis: nem tetszik neki az eljárás – miután a város fizet a Mi Csapatunknak, a pénzt folyósító igényt tart rá, hogy stratégiai kérdésekben a döntések meghozatala előtt elmondhassa a véleményét. Miután közpénzekről beszélünk, például az én adóforintjaimról is, általánosságban én sem mondhatok egyebet, mint hogy ez bizony méltányolható szempont. Lássuk be: a nyílt levél címzettje ugyan az ügyvezető igazgató, de valójában rajta kívül mindenki másnak is íródott – a miskolci polgármester itt arról beszél, hogy szerinte milyennek kell lennie a miskolci polgármesternek. Az önmeghatározás része, közben pedig fontos adalék számunkra is. Nem is ragadnék le tehát a focinál, amiként az ügyvezető igazgató egyébként tette a válaszában, hogy akkor ez mennyire szakmai kérdés, mert bár most éppen tényleg nem annyira jól megy a Mi Csapatunknak, de a vezető edző leváltásával kapcsolatban ezeken a hasábokon kockáztatta meg a kapkodás kifejezést Berecz Csaba kolléga, akinek személy szerint sokat adok a véleményére.

Mindazonáltal nagyon érdekelne, pontosan miként érvelne a miskolci polgármester, hogyan képviselné a közjót a DVTK összes kiadása oldaláról nem túl jelentős, de a város költségvetése felől nézve cseppet sem elhanyagolható tétel befizetőjeként. És nekem szinte csak emiatt érdekes és fontos ez az egész história. Mert a nyilvánosság azért annyira működik a Mi Városunkban, hogy a döntésekről értesülünk, de arról szinte semmit nem tudunk, hogyan jutunk el a döntésekig (ez a sajtó hibája is, de csak kis részben venném magunkra, és most nem is kezdeném el elemezni, hogy mi a baj, mert reggelig sem érnénk a végére). Arról pedig szinte semmit nem tudni, valójában mit gondolnak, és mit éreznek a döntéshozók.

Pedig ezek is lényeges információk annak megítéléséhez, hogy tudunk-e velük azonosulni, azonosulnak-e velünk, az elvárásainkkal, végső soron: megfelelő emberek teszik-e a dolgukat jól-rosszul, van-e reményünk együtt ötről a hatra jutni. Ehhez a megismeréshez nem feltétlenül a nyílt levél a legjobb eszköz, de ha elárul valami emberit az írójáról, mint most, szerintem nagyon is elfogadható. Szívesen olvasnék több jelentést ebből a tartományból.


Miskolc város polgármesterének, dr. Kriza Ákosnak a hétfőn kiadott nyílt levelére még aznap – egy a média számára el nem juttatott – közleményben reagált Dudás Hunor, a DVTK-t működtető cég ügyvezetője.

Miskolc - Miskolc polgármesterének hétfői nyílt levele utóéletet „szült”.

Ötödik az NB I-ben a Diósgyőr. Olyan pozícióban áll, hogy ha három „ha” teljesül és nem csúszik hátrébb, akkor Európa Liga indulást érő helyen végez. 

"Az alábbiakban nyílt levelet olvashatnak Kirza Ákoshoz, Miskolc MJV polgármesteréhez címezve, reagálva a DVTK vezetőihez címzett levelére" - Jakab Péter önkormányzati képviselő, nyílt levele.

Miskolc - Miskolc Megyei Jogú Város vezetése hosszú távon érdekelt a minőségi diósgyőri labdarúgás létezésében. Városunk emblematikus labdarúgó csapatát minden nehézség ellenére is támogatjuk és sokszor erőn felül is segítjük, mert tudjuk, hogy a DVTK sorsa Miskolcon közös ügy: pontosabban közös ügynek kellene lennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában