Friss hírek

2009.05.27. 09:41

JÉGKORONG - A Pittsburgh a keleti bajnok

<p>A Pittsburgh Penguins jutott be a Stanley Kupa fináléjába, miután az észak-amerikai profi jégkorong liga (NHL) a Keleti főcsoport döntőjében idegenben 4-1-re legyőzte a Carolina Hurricanes gárdáját. A "pingvinek" kisöpörték ellenfelüket, tehát 4-0-ás összesítéssel jutottak tovább.</p>

A Pittsburgh a Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks párharc győztesével találkozik majd a nagydöntőben. Úgy tűnik, megismétlődik a tavalyi finálé, mert a Red Wings-nek már csak egy győzelem kell a továbbjutáshoz. 2008-ban egyébként a Detroit hat meccsen hódította el a Stanley Kupát.

"Rákényszerítettük őket, hogy úgy játszanak, ahogy mi akarjuk" - mondta a Penguins védője, Brooks Orpik a győzelem után. "A rájátszásban a Philadelphia Flyers-szel, a Washington Capitals-szal és a Carolinával játszottunk, és mindannyiukra sikerült rákényszerítenünk az akaratunkat" - tette hozzá a játékos.

NHL, rájátszás, főcsoport döntő:
Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 1-4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot a Pittsburgh nyerte 4-0-ra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!