Ónos eső nehezíti a közlekedést Borsod-Abaúj-Zemplénben is

Ónos eső nehezíti a közlekedést Borsod-Abaúj-Zemplénben is
Miskolc – Borsod-Abaúj-Zemplén megye több útján ónos eső miatt lassú a haladás, az útburkolatra fagyott csapadék – főleg az M3-as autópályán – nehezíti a közlekedést.

A főbb útvonalak sózása folyamatos, azonban az alacsony hőmérséklet miatt a csapadék több útszakaszon visszafagy.

A rendőrség az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

A csúszós utakon a féktávolság a többszörösére nőhet és a gépjárművek kormányozhatósága jelentősen csökken. A télies útviszonyok egészen más közlekedési magatartást igényelnek a járművezetők részéről. Lehetőség szerint kerüljék a hirtelen kormánymozdulatot és az erős fékezést, valamint tartsanak a megszokottnál nagyobb követési távolságot! Nagyobb követési távolságot tartva, lassabban haladva kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata és a rossz manőverezés esetén kialakuló hibák is könnyebben korrigálhatóak. Vigyázzanak az úttest mellett, vagy az úttest szélén haladó gyalogosokra, kerékpárosokra!

A balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, jégtől, párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen. Lehetőség szerint teletankolt, a megváltozott időjárási körülményeknek megfelelően felkészített járművel induljanak útnak!

Számítsanak arra, hogy a csúszós úton romolhat a gépjárművek menetstabilitása!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-
hirdetés


hirdet�s