Ónos eső – Már nincs elzárt település Borsodban

Bükkszentkereszt, 2014. december 3. Kenyér érkezik a bükkszentkereszti óvodába 2014. december 3-án.
Bükkszentkereszt, 2014. december 3. Kenyér érkezik a bükkszentkereszti óvodába 2014. december 3-án. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, 2014. december 3., szerda (MTI) – Újra megközelíthető közúton Miskolc Ómassa városrésze, így már nincs elzárt település Borsod-Abaúj-Zemplénben – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerda késő délután az MTI-vel.

Hudák Andrea azt mondta, megállás nélkül dolgoztak a Bükkben az utak felszabadításán. A megye hivatásos tűzoltóit húsz esetben riasztották, tizenkilencszer kidőlt fákhoz. Áram minden megyei településen van.

Borsod-Abaúj-Zemplénben a kidőlt fák, illetve az úttestre került gallyak miatt a Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti, valamint az ómassai elágazás és Mályinka közötti szakasz továbbra is le van zárva.

Az említett útszakaszokat folyamatosan takarítják. Az áramszolgáltató, a katasztrófavédelem és az erdészet a villanyvezetékre dőlt fákat, gallyakat folyamatosan távolítja el, de ha még fák dőlnek ki, előfordulhatnak időszakos korlátozások – mondta a szóvivő.

Kovács Zoltán, a Bánkúti Síklub létesítményvezetője az MTI-nek azt mondta, két nagy fa dőlt a sínpályára, de nem érte a felvonót, drótkötelet nem szakított el.

– MTI –