Tiszaújváros hírei

2017.07.16. 15:04

A kistelepülésen élők számára igazán jó hír

Hejőbába, Nemesbikk, Szakáld -  Díjmentessé váltak az állami vízművek egyes szolgáltatásai.

Hejőbába, Nemesbikk, Szakáld -  Díjmentessé váltak az állami vízművek egyes szolgáltatásai.

Hejőbába és a környező települések sokmilliárdos beruházás keretében építhetik ki szennyvízhálózatukat. Ez motiválja azt is, hogy még többen vegyék igénybe a vezetékes vízellátás előnyeit.

Számukra igazán jó hír, hogy július 1-je óta térítésmentesen látják el egyes feladataikat a többségi állami tulajdonú víziközmű-társaságok a közműcsatlakozásokhoz kapcsolódóan.

Térítésmentessé vált például a legfeljebb 32 milli­méter átmérőjű ivóvíz­vezeték és a legfeljebb 160 milli­méter átmérőjű szenny­vízvezeték új bekötése esetén az igénybejelentés elbírálása, a tervegyeztetés, adategyeztetés vagy ennek megfelelő szolgáltatás, a rácsatlakozáskor a bekötési vízmérőóra felszerelése, valamint a nyomáspróba is. A víziközmű-fejlesztési hozzájárulást sem kell megfizetni ezen bekötések esetén.

Csak új bekötésekre

A jogszabályi mentesség kizárólag a 2017. július 1. utáni új bekötésekre vonatkozik, a mellékvízmérővel történő csatlakozásokra nem érvényes. Az ivóvíz- és szennyvízbekötésnél a kedvezmény az új építésű ingatlanokra érvényesíthető, illetve lakóingatlan és üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!