Ónos eső – Kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplénben

Akt.:
Miskolc, 2014. december 2., kedd (MTI)- Borsod-Abaúj-Zemplénben kidőlt fák és leszakadó faágak okoztak fennakadást az utakon, emiatt tucatszor riasztották a tűzoltókat – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

Hudák Andrea elmondta, a leszakadó faágak, kidőlt fák Miskolcon és Borsodnádasdon okoztak fennakadást. A helyszínekre a miskolci és ózdi hivatásos tűzoltók vonultak, és megszüntették a keletkezett akadályokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt – tette hozzá.

Szintén kidőlt fák, illetve az úttestre került gallyak miatt zárták le a Felsőtárkány-Répáshuta, Bükkszentlászlói elágazás-Bükkszentkereszt és az Ómassai elágazás-Mályinka közötti utat.

A fagyott, ónos eső súlya alatt megdőlt fák és ágak szinte az egész útszakaszon rádőlnek az útra, jelentősen akadályozzák a forgalmat – sorolta Hudák Andrea.

Répáshuta, Ómassa, Bánkút, Bükkszentkereszt és Királd településeken, összesen 1067 fogyasztási helyen ingadozik az áramellátás. Az áramszolgáltató a villanyvezetékre dőlt fákat, fagallyakat folyamatosan távolítja el – mondta a szóvivő.

– MTI –