Ónos eső – Három borsodi út még nem járható, Ómassa közúton megközelíthetetlen

Ómassai úthelyzet 2014. december 2-án, kedden
Ómassai úthelyzet 2014. december 2-án, kedden - © Fotó: Ádám János
Miskolc, 2014. december 3., szerda (MTI) – Borsod-Abaúj-Zemplénben kidőlt fák, letört gallyak miatt továbbra sem járható a Felsőtárkány és Répáshuta, a bükkszentlászlói elágazás és Bükkszentkereszt, valamint az ómassai elágazás és Mályinka közötti út, Miskolc-Ómassa pedig közúton még megközelíthetetlen – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerda délelőtt az MTI-t.

Hudák Andrea közölte: az említett útszakaszokat folyamatosan takarítják.

Ómassán, Bükkszentlászlón, Szentléleken és Bükkszentkereszten összesen 1608 fogyasztási helyen időszakosan nincs áramellátás. Az áramszolgáltató, a katasztrófavédelem és az erdészet a villanyvezetékre dőlt fákat, fagallyakat folyamatosan távolítja el. Az újabb kidőlések miatt azonban elhúzódó munkára számítanak – tette hozzá.

Hozzátette, a Bükk-hegységben lévő települések áramellátása akadozott, így két aggregátort helyeztek üzembe.

A tűzoltók megállás nélkül dolgoztak kedd éjjel is – mondta -, három azonnali kórházi ápolásra szoruló beteg elszállítását segítették. A kérés vagy tiltás ellenére útnak indulók közül többen elakadtak, a tűzoltók rajtuk is segítettek, öt embert pedig, aki nem tudott hazajutni, elszállásoltak a katasztrófavédelmi szakemberek.

– MTI –