Helyi közélet

2013.05.02. 08:04

Lapot a diákoknak! Mi adtunk: az Északot

Miskolc - A Bulvár kolibrik hajóztak célba az Észak-Magyarország ladikjával.

Miskolc - A Bulvár kolibrik hajóztak célba az Észak-Magyarország ladikjával.Megtaláltuk az ifjú újságírók és riporterek legjobbjait kedden az Ifjúsági és Szabadidő Házban a Lapot a diákoknak!, azaz a Ladik médiapedagógiai verseny megyei döntőjében.

A Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola Bulvár kolibrik csapata úgy szárnyalt, hogy a dobogó tetejéig meg sem állt. Nem egy feladatukra kapták meg a zsűritől a maximális, azaz a 10 pontot, pedig nem volt könnyű dolguk, hiszen mind a 8, döntőbe jutott csapat kiváló teljesítményt nyújtott. Rögtön az első feladatban kiderült, mennyire kreatívak a diákok, hiszen egy reklámot kellett készíteniük és előadniuk, ami az embereket az Észak-Magyarország olvasására buzdítja.

Ki a legjobb?

Aztán kiderült az is, hogy ki tud többet a megyei napilapjáról, ki írja a legjobb hírt egy versidézetből, ki tudja a legszínesebb interjút készíteni, ki tervezi a legötletesebb újságfejet, ki ismeri legjobban az újságírói műfajokat, ki a legjobb sportriporter és persze az is, hogy ki ismeri a legjobban a helyesírás szabályait. A verseny utolsó feladataként pedig valóban szárnyalhatott a diákok fantáziája, hiszen egy Észak-Magyarországból és néhány színes papírból kellett ajándékot készíteniük Hideg Imrének, a zsűri épp 60 éves tagjának.

A Ladik megyei döntőjének második helyezettje a Tollforgatók csapata a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumból, a harmadik pedig a Tininémberek, a szerencsi Bocskai Gimnáziumból.

A Bulvár kolibrik május végén a Ladik országos döntőjében képviselik a megyét Pécsen.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában