Online ruhavásárlás: mire érdemes odafigyelni?

Online ruhavásárlás: mire érdemes odafigyelni?
Tény, hogy sokan ódzkodunk az online ruhavásárlástól – különösen akkor, ha nem azokkal a bizonyos „sztandard” méretekkel rendelkezünk. „Rövid a szára, hosszú az ujja, különben is, az egész méretezés máshogy van” – ismerős szavak, ugye? Az internetes vásárlás rizikójából azonban jócskán le lehet faragni, ha egy kis figyelmet fordítunk néhány apróságra. Saját tapasztalataink alapján összeállítottunk egy rövid, de annál hasznosabb tipplistát – ha még kezdő vagy az online shoppingolásban, ez segítségedre lesz!

Hova megy a pénzed?
Az online vásárlók körében a félelem okozza a legnagyobb problémát a felmérések szerint. Leginkább attól félnek, hogy a számlájukról ugyan eltűnik a pénzük, viszont végül portéka nélkül maradnak. Te ezt elkerülheted azzal, hogy ha leinformálható webáruházból rendelsz. Olyan webshopot próbálj találni (szerencsére ebből egyre több jelenik meg a piacon a szigorításoknak hála), ahol szükség esetén felveheted a kapcsolatot az illetékessel – hiszen emberek vagyunk, bárhol hiba csúszhat a rendszerbe, azonban az fontos, hogy az adott cég vállalja érte a felelősséget.

Miket érdemes venni online?
Napjainkban már gyakorlatilag bármit, bár ez így elég tág fogalom. A 2018-as kutatások szerint a legtöbb forgalom a műszaki cikkek vásárlása terén volt, ezután következtek az ajándéktárgyak és játékok, majd a ruházati termékek.

Honnan tudod, hogy jó lesz-e rád, amit vásárolsz?
Visszaérkeztünk a fentebb már elővezetett kérdéshez: rendben van a ruhanemű megrendelése, de mi garantálja, hogy jó is lesz a méret? Számos weboldalon már a termékleírásban vagy a külön erre a célra létrehozott menüpontban megtalálható egy vagy több mérettáblázat, melyek a különböző méretezések részleteit tartalmazzák. Ebben láthatod a típust, hogy például európai, kínai, vagy amerikai számozással van ellátva az áhított darab, vagy, hogy például egy „M”-es férfi pizsama felsőrész milyen kondíciókkal van ellátva: általában feltüntetésre kerül a mellbőség, a derékbőség, a csípőbőség, a váll és az ujj hossza, alsó rész esetén pedig általában a csípőbőséget és a belső lábhossz adatait vetheted össze a sajátjaiddal.

Egyszerűsítsd meg a saját dolgodat!
Mérd le saját méreteidet, gyűjtsd össze az adatokat egy papírra, és legyen mindig elérhető közelségbe – ha csak nem folytatsz valamilyen diétát, egy ideig bizonyára helytállóak leszek a számok.

Hogyan vedd át a csomagod?
Ez a része az online vásárlásnak még bizony fejlesztés/fejlődés alatt van. Még manapság is igen gyakran okoz gondot az, hogy a megrendelt terméket mikor és hogyan vegyük át, ha nincs senki otthon – ha van rá lehetőséged, rendelj csomagfelvevő pontokra! Ez gyakran nem csak praktikusabb, de olcsóbb is: akkor mész el a csomagodért a megadott időintervallumon belül, amikor neked a legjobb (kb. 5-8 munkanapon át őrzik meg a küldeményt), és a szállításért nemritkán több száz forinttal kevesebbet kell fizetned, mintha házhoz rendelnéd.

Ha még mindig van kétséged: a fizetési módnál válaszd egyszerűen az utánvét lehetőségét, és ezzel magadnak is garantálod, hogy csak akkor fogsz fizetni, ha az áru már a kezedben van. Ezt a legtöbb már említett csomagfelvevő ponton is megteheted bankkártyás fizetéssel, a kihelyezett terminálok segítségével.

– PR cikk –

Címkék: ,