Önkormányzat 2014 – Vona Gábor: Három iksz, öt év biztonság

Ózd, 2014. szeptember 11., csütörtök (MTI) – Három iksz, öt év biztonság – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke csütörtökön Ózdon, bízva abban, hogy pártja jelöltjeire adják le a legtöbb szavazatot az önkormányzati választáson.

A pártelnök a Jobbik ózdi polgármesterjelöltjével, Janiczak Dáviddal tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: bízik abban, hogy “megér öt évet” az a három iksz, amelyet október 12-én, az önkormányzati választáson a szavazók az adott település jobbikos polgármesterjelöltje, képviselőjelöltje és a megyei listán szereplő jelöltje mellett tesznek le.

Vona Gábor közölte: bár az ország más területein Ózd nevét meghallva sokan azt mondják, ez “egy szerencsétlenül járt város”, véleménye szerint ez nem így van. A Jobbiknak Ózd mindig is egy kiemelt település volt, és ez természetesen most, az önkormányzati választás esetén is így van – mondta a pártelnök az észak-borsodi településen.

Hozzátette: a város nemcsak azért nagyon fontos a Jobbiknak, mert “itt erősek vagyunk és győzelemre készülünk (…), hanem meggyőződésünk, hogy ami itt Ózdon van, bizonyos értelemben Magyarország jövőjét is mutathatja, amennyiben nem történik Magyarországon érdemi politikai változás”.

Mindenkinek azt mondanám, vigyázó szemeiteket Ózdra vessétek! – fogalmazott.

Szerinte amennyiben Ózdon nem sikerül megoldást találni a munkanélküliségre, a társadalmi együttélésre, az elvándorlás megállítására, a cigány kisebbség helyzetének rendezésére, akkor az “nemcsak Ózd számára nagyon rossz hír, hanem az egész ország számára is”.

A Jobbik arra törekszik, hogy ez ne így legyen, ezért van polgármesterjelöltje itt is, miként az ország számos településén, és ezért állítottunk minden választókörzetben jelöltet, bízunk abban, hogy október 12-től végre sikerül egy új fejezetet indítani – tette hozzá.

A Jobbik elnöke minden ózdit arra kért, hogy támogassa a párt polgármesterjelöltjét, Janiczak Dávidot, az egyéni képviselőjelölteket és a Jobbik megyei listáját.

Janiczak Dávid a sajtótájékoztatón utalt arra, hogy a város ingatlanvagyona jelentősen csökkent, önkormányzati lakásokat amortizáltak le “renitensek”, a házakat pedig végül le kellett bontani.

A városból fiatal százai “menekültek el” de már a középkorosztályból is sokan elhagyják Ózdot – mondta.

Arra buzdított, hogy ha az emberek hisznek abban, hogy Ózdon is “eljöhet a szebb jövő, és hogy Ózdon is építhetünk még egy élhetőbb várost, ahonnan nem elmenekülnek az emberek, hanem visszatérnek, akkor támogassák a Jobbikot”.

– MTI –