Önkormányzat 2014 – Pásztor Albert miskolci független polgármesterjelölt szerint “kutakodnak” utána

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) – Pásztor Albert független miskolci polgármesterjelölt azt állítja “szakemberek” kutakodnak utána, s ismeretlenek “a zsarolás határait súroló” ajánlatokat tettek neki.

A függetlenként induló, de több baloldali párt által támogatott politikus kedden az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében azt írta: az elmúlt napokban számos, egymástól független forrásból kapott tájékoztatás arról, hogy “szakemberek” politikai indíttatásból keresik ismerőseit, adatokat gyűjtenek róla, “ahogy a szakzsargon mondja: dolgoznak rám” – fogalmazott, hozzátéve: több alkalommal is megkeresték ismeretlenek és a ajánlatokat tettek, hogy milyen feltételekkel, miben tudnának neki “segíteni.”

Mint kiemelte: mikor a polgármesterjelöltség mellett döntött fel volt erre készülve és tájékoztatta a családját, ismerőseit, barátait, hogy mire számíthatnak. “Családom, barátaim, ismerőseim ismernek – nem vagyok zsarolható, nem vagyok kényszeríthető” – szögezte le Pásztor Albert.

“Azon kevesek közé tartozom, aki vállalja a múltját, szembenéz vele és el tud vele számolni” – fogalmazott a független politikus, s politikai ellenfeleitől, ellenlábasaitól, “bérenceiktől”, magánnyomozóktól, konspirátoroktól azt kérte ne próbálják zsarolni, ne üzengessenek, hanem – mint fogalmazott – “jöjjenek elő a farbával!”.

Pásztor Albert 2000-től 2011-ig volt Miskolc rendőrkapitánya. Akkor vált országszerte ismertté, amikor öt éve egy sajtótájékoztatón azt mondta: Miskolc a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban, és az elmúlt időszakban valamennyi ilyen típusú bűncselekmény elkövetője cigány származású volt. A rendőrkapitányt pártok, civil szervezetek támadták kijelentése miatt, eltávolítását szorgalmazták, ám sokan,köztük más pártok, civil szervezetek kiálltak mellette, és maradt a posztján 2011-ig.

Miskolcon Pásztor Albert független polgármesterjelölt múlt kedden jelentette be, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. A politikust korábban az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt-PM miskolci szervezete és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület támogatta az indulásban. Az Együtt országos elnöksége viszont leváltotta helyi szervezetük elnökét, s kiemelték: az Együtt-PM nem támogatja Pásztor Albert indulását.

– MTI –