Önkormányzat 2014 – Jakab Péter a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje

Jakab Péter
Jakab Péter - © Fotó: Jobbik
Miskolc, 2014. június 28., szombat (MTI) – Jakab Péter indul a Jobbik színeiben az őszi helyhatósági választáson Miskolc polgármesteri posztjáért – jelentette be Pakusza Zoltán, a párt miskolci elnöke szombaton sajtótájékoztatón.

Vona Gábor pártelnök Jakab Péter jelenlegi önkormányzati képviselőt kérte fel a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjének, a politikust a párt helyi alapszervezete ellenszavazat nélkül támogatta a szombaton megtartott polgármester-jelölő taggyűlésen – mondta a Jobbik miskolci elnöke.

A polgármesterjelölt a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: mára Miskolcon a Jobbik lett a legerősebb ellenzéki erő, a Fidesz váltópártja, és ez a miskolci jobbikosok összehangolt csapatmunkájának sikere.

A párt az őszi önkormányzati választás megnyerésére törekszik Miskolcon, “a Jobbik készen áll a városvezetésre, a rend, a megélhetés és az elszámoltatás programjának megvalósítására” – tette hozzá.

Kétféle embert különböztetnek meg, “az építőt és a rombolót”, előbbit támogatni, utóbbit üldözni fogják, egyúttal véget vetnek annak, hogy a városban etnikai alapon osztogatnak érdemtelenül milliókat – mondta.

Ezzel arra utalt, hogy a Miskolcot jelenleg vezető Fidesz-KDNP többségű közgyűlés májusban arról döntött, hogy a nyomortelepeken, önkormányzati lakásokban élők 1,5-2 millió forintot kapnak, ha elhagyják otthonukat, és a város közigazgatási határán kívül vásárolnak magasabb komfortfokozatú ingatlant.

Jakab Péter kijelentette: a származás se előnyt, se hátrányt nem fog jelenteni a Jobbik vezette Miskolcon, megjegyezve: “erre ő maga a garancia, akinek zsidó felmenői is vannak”.

Jakab Péter 33 éves háromgyermekes családapa, történelemtanár. A Jobbiknak 2010-től tagja, azóta a párt miskolci alelnöke, önkormányzati képviselője, a jogi és közbiztonsági bizottság tagja, 2012-től a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke is.

– MTI –