Önkormányzat 2014 – Az Együtt-PM minden fővárosi kerületben és megyei jogú városában állít jelöltet

Budapest, 2014. szeptember 10., szerda (MTI) – Az Együtt-PM-nek Budapest minden kerületében és az ország minden megyei jogú városában van jelöltje, a megyék többségében pedig önálló listát állít – közölte a pártszövetség szerdán az MTI-vel.

Mint írták, büszkék arra, hogy az egész országban jelen vannak. Képviselőjelölteket és kompenzációs listát állítottak Budapest minden kerületében, 12 kerületben pedig önálló polgármester-jelöltet indítanak. Minden megyei jogú városban vannak jelöltjeik, Debrecenben például mind a 24 egyéni választókerületben önálló jelölteket állítottak.

Kiemelték: Érpatakon Szőllősi Gábort, Felcsúton Horváth Juditot, Alcsútdobozon Váradi Andrást, Békéscsabán Velkey Gábort indíthatják, Szigetváron pedig Varga Zoltán személyében független jelöltet támogathatnak. Kitértek arra is, hogy Budapesten Juhász Péter az V., Kiss Róbert a VI., Gegesy Ferenc a IX., Karácsony Gergely a XIV. kerületben “tesz meg mindent a kormánypárti vezetők leváltásáért”.

Közölték: Magyarország legalább 12 megyéjében önálló listát tudtak állítani. Úgy látják, “a polgárosultabb országrészek” után tovább kell erősíteniük jelenlétüket és hálózatukat Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Céljuk, hogy az Együtt-PM 2018-ban önállóan egyéni jelölteket tudjon állítani mind a 106 egyéni választókerületben – írták.

Hangsúlyozták, hogy aktivistáik két hét alatt csaknem 30 ezer aláírást gyűjtöttek össze a megyei jogú városokon és Budapesten kívül vidéken, a megyei jogú városokkal és Budapesttel együtt az összegyűjtött ajánlások száma eléri a 45 ezret. Pest megyében aktivistáik több mint 6000, Szabolcs-Szatmár-Beregben 3000 aláírást gyűjtöttek az elmúlt hetekben – közölték.

A közleményben jelezték: hamarosan országjárásra indulnak, és mindent megtesznek azért, hogy leváltsák Tarlós Istvánt Budapest éléről.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s