Vegyész RC: Csak februárban mennek Szlovéniába

Kazincbarcika - A barcikai férfiröplabda-csapat a hét végén nem „MEVZA-zik”.

Kazincbarcika - A barcikai férfiröplabda-csapat a hét végén nem „MEVZA-zik”.

A hosszú idő után a sorozatba ismét benevezett Vegyész RC-Kazincbarcika férfiröplabda-együttese eddig két meccset tudott le a Közép-Európa Ligában, és egészen az elmúlt napokig úgy volt, hogy a következő kettőt a hét végén, január 7-én és 8-án vívja a sorozatban a szlovéniai Kamnikban. Azonban az egyik ellenfél, a horvát Mladost Marina Kastela vezetői jelezték a küzdelemsorozatot lebonyolító szervezet felé, hogy számukra ezen napok nem alkalmasak a meccsek lejátszására, mivel több játékosuknak válogatottbeli kötelezettsége van.

Ezek után szóba került, hogy az erre a helyszínre kijelölt klubok január 16–17-én „jönnek össze”, ám ezt a borsodi klub egyből elutasította, ugyanis január 14–15-én Innsbruckban lépnek pályára a MEVZA-ban, valamint január 18-án, szerdán már hazai bajnoki meccs vár rájuk a Kecskemét ellen. A sorozat osztrák rendezői ezt követően egy január, illetve egy február végi időpontot javasoltak, s mivel a VRCK-nak az előbbi szintén nem felelt meg, így maradt a február 27–28-i (hétfő-kedd) dátum.

Nem befolyásolja

– Százszázalékosan ez sem a legmegfelelőbb időpont, hiszen március 2-án már a bajnoki döntőbe való jutásért kellene játszanunk a bajnokságban, amennyiben odaérünk, így elképzelhető, hogy ezen találkozót egy nappal elcsúsztatjuk, halasztjuk – nyilatkozta lapunknak Dudás András ügyvezető, aki arra a kérdésre, hogy a hétvégi elmaradás mennyiben befolyásolja a szakmai munkát, az alábbiakat mondta: – Semennyire. Ez így egy olyan időszak, amikor lehet rendes menetrend szerint, folyamatosan edzeni, és nyilván szeretnénk, ha a játékosok minél jobb formába kerülnének az NB I-es mérkőzések, a rájátszás előtt.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!