Friss hírek

2009.08.19. 13:06

Elfogadta büntetését a sörivás miatt botozásra ítélt muzulmán modell

<p>Augusztus végén hajtják végre a büntetést a sörivás miatt hat botütésre ítélt malajziai modellen - közölte szerdán a 32 éves nõ ügyvédje. A Szingapúrban élõ modellt júliusban ítélték botütésre egy malajziai vallási bíróságon, miután beismerte, hogy a muzulmánok számára tiltott alkoholt fogyasztott egy hotel éjszakai bárjában. Õ lesz az elsõ nõ Malajziában, aki az iszlám jog alapján megbotoznak.</p>

A malajziai modell, Kartika Sari Dewi Shukarno az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy elfogadja a rá kirótt büntetést, nem menekül elõle, és visszautazik Malajziába. A 32 éves modell Szingapúrban volt, amikor a malajziai muzulmán vallási bíróság kedden elfogató parancsot adtak ki ellene.

A nõ ügyvédje az AFP-nek nyilatkozva elmondta, hogy ügyfelét még a botozás elõtt egy hétre börtönbe fogják zárni. Az augusztus 24-én kezdõdõ börtönre azért van szükség, hogy vizsgálatot végezzenek el a nõn annak kiderítésére, hogy elég egészséges-e a botozásra - közölte az ügyvéd.

Kartika apja az AFP-nek nyilatkozva elmondta, hogy a család elfogadta az ítéletet. "Muzulmánok vagyunk, egyetértek azzal, hogy meg kell botozni. Mi betartjuk a szabályokat" - közölte a modell apja.

A jelentõs indiai és kínai kisebbséggel rendelkezõ Malajziában kettõs igazságszolgáltatási rendszer mûködik: a muzulmánok vallási ügyeiben döntõ szigorú sáríja-bíróságok mellett civil törvényszékek is dolgoznak. Az országban csak a muzulmánok számára tilos az alkoholfogyasztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!