Önkéntes összefogással a Bükki Nemzeti Parkban

Kihelyezve az egyik új információs tábla
Kihelyezve az egyik új információs tábla - © Fotó: ÉM
Borsod-Abaúj-Zemplén – A Borsodi Szupercsapat különleges bevetésen volt a Bükki Nemzeti Parkban.

A Borsodi Sörgyár idén is úgy döntött, hogy felkarol egy jó ügyet a sörgyárnak otthont adó régióban. A vállalat munkatársai önkéntes összefogással egy Szupercsapatot alkottak, és ez alkalommal a Bükki Nemzeti Park népszerű túraútvonalának, a Szinva tanösvénynek felújítását tűzték ki célul.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság nagy örömmel fogadta a támogatást. Rónai Kálmánné

A Borsodi a Molson Coors globális sörgyártó vállalat tagjaként minden évben egy teljes hónapot szentel a társadalmi felelősségvállalásnak, ahol kiemelt figyelmet kap a sörgyárnak otthont adó Észak-magyarországi régió. Idén a Bükki Nemzeti Parkkal együttműködve újította meg a Szinva tanösvényt, amely az ország egyik legnépszerűbb turistaútvonalainak egyike, de a meredeksége miatt eddig váratott magára a felújítás.

A Borsodi Sörgyár 9 új információs táblát biztosított a Szinva tanösvény megújításához, és a több mint 130 önkéntesből álló Borsodi Szupercsapat a táblák kihelyezésében is segítséget nyújtott a nemzeti parknak.

„A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság nagy örömmel fogadta a Borsodi Sörgyár támogatását és hogy a sörgyár dolgozói társadalmi felelősségvállalási programjuk keretében hozzájárultak a helyi természeti és kultúrtörténeti értékek fenntartásához és bemutatásához – mondta Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. – Az új táblák kihelyezését követően a Szinva tanösvény ismét várja azokat természetjárókat, akik szeretnék jobban megismerni a Bükk természeti kincseit és élővilágát.”

Társadalmi felelősségvállalás

A Borsodi Szupercsapat azonban nem csak a környezet megóvásáért tesz meg mindent, ugyanilyen elkötelezettséggel áll ki a felelős alkoholfogyasztás mellett is.

A hónap másik kiemelt témája idén a felelős alkoholfogyasztás fontosságának hangsúlyozása volt a Borsodi Sörgyárnál. Dr. Zacher Gábor eleget téve a vállalat meghívásának a mindennapi függőségeinkről és a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeiről beszélt a Borsodi munkavállalóinak. A program jól illeszkedett a Borsodi figyelemfelkeltő kezdeményezéseinek sorába: tavasszal a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság húsvéti ellenőrző akcióját támogatta, valamint a BKK-val közösen nyáron jelentetett meg egy kiadványt, amelynek célja a felelős alkoholfogyasztás és az éjszakai közösségi közlekedés népszerűsítése volt.

A Borsodi hisz abban, hogy minden alkalommal, amikor kinyitunk egy sört, sörlenyomatot hagyunk magunk után környezetünkön és közösségeinken. A Molson Coors által indított globális Our Beer Print program keretében a sörgyár a pozitív sörlenyomatát szeretné növelni környezeti, társadalmi és emberi, munkavállalói szempontból.

ÉM