Önkéntes kutyafodrász és állatfotós a menhelyen Miskolcon

Akt.:
Önkéntes kutyafodrász és állatfotós a menhelyen Miskolcon
Miskolc – Nem csak pénzadománnyal, vagy étellel lehet segíteni a gazdátlan kutyusokat.

Egy civil szervezet, egy menhely számára minden segítség jól jöhet, ennek egyik példájáról beszélgettünk Kisfalvi Nyinával, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnökhelyettesével.

Mi a jó a kutyának?

– A Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelyén 300 kutya és cica él, a férőhelyteremtés miatt nincs altatás. Mindent megteszünk azért, hogy az örökbe adások számát növeljük, így is segítve a menhelyre való bekerülés esélyét azok számára, akik még az utcán kóborolnak. Persze mindig vannak anyagi korlátaink, de amikor Váradi Nikoletta felajánlotta, hogy térítésmentesen szép külsőt varázsol heti rendszerességgel egy-két kutyánknak, nagyon megörültünk – meséli.

file6zgh5e8qxs9653iyhs7_650

A MÁSA-nál egy célkitűzésnek szeretnénk megfelelni. Minden ténykedésüknek erre az egyszerű kérdésre kell felelnie: mi jó a kutyának? A kutyának az a jó, ha gazdára talál.

– Ha ehhez egy kis fazonigazításra van szükség, akkor ez a dolgunk. Minden köszönet Váradi Nikinek, aki nemcsak gyönyörű külsőt, hanem igazán profi képeket is készít a menhelylakókról. A fodrászat után az addig menhelyen élő kutyák hamar gazdisodnak – mondja Kisfalvi Nyina.

Niki nyolc éve foglalkozik kutyakozmetikával és állatfotózással. Közgazdász végzettsége ellenére pályát módosított, mert a kutyák körüli foglalatosság közelében találta meg azt a harmóniát, lelki béket, amire vágyott. A segítő szándék inspirálja munkáját, a fotók pedig magukért beszélnek, amelyet a kozmetika előtt, majd után készít a kutyusokról.

file6zgh5dqr9ic7hzqvhs7_650

Amikor valaki segíteni szeretne, gyakran pénzre gondol, vagy az állatok fenntartásával kapcsolatos eszközök, gyógyszerek, plédek, rongyok felajánlására. Persze ezek mindig jól jönnek, de másképpen is lehet segíteni a MÁSA-n keresztül a gazdátlan állatoknak.

Segíteni bármivel

– Menhelyünk 2010-ben épült fel. Folyamatosan karbantartjuk, de maroknyi csapatunk kevés az állatok ellátásán kívüli feladatok elvégzésére. A kennelek állandó felújításokra szorulnak, rozsdásodnak, a nagy terület fűgondozása is terhet jelent.

file6zgh5bvlvv59dmvtbks_650

– Igyekszünk lehetőségeinkhez mérten esztétikusan kialakítani a menhely környezetét, így bármilyen szándék, például virágültetés, madár­etetők készítése, akár fél köbméter zúzalék a gödrök eltüntetésére, tereprendezés, bármi segítség. Nekünk nincsenek közmunkásaink, így csak hozzátok, állatszerető emberekhez fordulhatunk – magyarázza Kisfalvi Nyina.Bármivel lehet segíteni a Miskolci Állatsegítő Alapítvány működését: csak a fantázia szabhat határt, ha van segítő szándék, akarat.

– ÉM –