Önkéntes jelzésfestők a Bükkben, 1700 kilométerre

Akt.:
Táblák a Bükkben
Táblák a Bükkben - © Fotó: JLI
Miskolc – A táblázások kapcsán a Magyar Természetjáró Szövetség az illetékes.

„A bükki turista­utak nagy része veszélyes, tapasztalatlan turisták ne induljanak el” – ezt állítja olvasónk, aki így folytatja levelét: „A jelzések hiányosak, megkopottak, az utak karbantartása a ceausescui Romániát idézi, az egynyelvű tájékoztatás elégtelen. A leggonoszabb primitívség, amivel pár napja találkoztunk: a Répáshuta–Felsőtárkány-útvonal elején nem írják ki, hogy az út a közepe táján a fakidőlések miatt járhatatlan. De Felső-Majláth­ról Varbóra eljutni szintén vicces feladat.”

A mi megyénkben 1700 kilométer turistaút­­­ van.” Makár Richárd

10-20 ember

– A Bükk nagyobb százalékban Heves megye (Felsőtárkány is – a szerk.), így arról nem tudok nyilatkozni – fogalmazott érdeklődésünkre Makár Richárd, a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke. – A mi megyénkben 1700 kilométer turistaút van, amelyet 10-20 fő önkéntes jelzésfestő újít fel a szabadidejében. Természetesen ilyen erőforrással nem lehet minden jelzés jó állapotú. Egy-egy tervezett túra előtt regiszterünkben meg tudjuk nézni, melyik út mikor lett felújítva, amelyből következtetni lehet az út állapotára.

tablak-a-bukkbenfoto-jli-1

A táblázások kapcsán az elnök azt jegyezte meg, hogy a régebbi táblákat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság helyezte ki, az újakat pedig a Magyar Természetjáró Szövetség, nekik lehet jelezni az észrevételeket.

Az utak járhatóságáról, fakidőlésekről az ÉSZAKERDŐ Zrt. honlapján lehet olvasni, de a társaság kérésünkre a napokban beszámol majd a legfrissebbekről.

ÉM-JLIA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .