Ongai attak: a rendőrnő haját tépték, nyakát szorongatták

Akt.:
Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak Ongán - illusztráció
Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak Ongán - illusztráció
Onga, Miskolc – Rács mögött maradnak a múlt csütörtökön rendőrökre támadó ongai család tagjai.

Mint hétfőn írtuk, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a négy személynek – köztük egy fiatalkorúnak – az előzetes letartóztatását, akik az elmúlt héten csütörtökön, késő este a Miskolci Rendőrkapitányság jogszerűen intézkedő járőreire támadtak Ongán.

Láncos botokkal támadtak

Az ügyészségi nyomozás eddigi eredménye alapján a következő történt csütörtök este Ongán. Egy névnapi összejövetelen az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol miatt a buli eldurvult. A társaság egyik fele – köztük azok is, akik később a rendőrökre támadtak – láncos botokkal felfegyverkezve saját rokonaikra támadtak azok lakásán. A riasztása nyomán a bűncselekmény elkövetőinek felkutatása illetve elfogása céljából kiérkező rendőröket rendkívül ellenséges hangulat fogadta, a helyszínen összegyűlt tömegből többen szidalmazták, megöléssel fenyegették őket. A rendbontásban részt vevő család tagjai – apa és fia valamint az apa élettársa és testvére – nem elégedtek meg ennyivel, ők négyen ütlegelni, lökdösni, az egyenruhájuknál fogva rángatni kezdték a rendőröket, köztük egy rendőrnőt, akinek a haját is tépték és a nyakát szorongatták.

Három rendőr sérült meg

Az intézkedő rendőrök közül hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek, kettejük szolgálati egyenruhája megrongálódott. A kialakult helyzet komolyságára jellemző, hogy a rendőrségnek csak mintegy harminc fős erősítés helyszínre irányításával sikerült a közrendet helyreállítani. Az ügyészség az elkövetők mindegyikét csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, ezen túlmenően az apának könnyű testi sértés vétségéért is felelnie kell.

– Szaniszló Bálint –
hirdetés


hirdet�s