Sport

2015.04.04. 11:48

Lazábbra veszi a Vegyész RC

Két meccsből kettőt veszítettek a barcikai sárga-kékek – akik szombaton Kecskeméten küzdenek a bajnoki elődöntőben.

Két meccsből kettőt veszítettek a barcikai sárga-kékek – akik szombaton Kecskeméten küzdenek a bajnoki elődöntőben.Az NB I-es férfi röplabda-bajnokság elődöntőjében csatázik a Vegyész RC-Kazincbarcika és a Gorter-Kecskeméti RC gárdája. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a Bács-Kiskun megyei alakulat 2-0-ra vezet mivel a Hírös városban lejátszott első meccset, és a szerdai barcikai találkozót is megnyerte, ráadásul szombaton pályaválasztó lesz, hazai környezetben 18 órától akár le is zárhatja az elődöntő nyitott kérdését, és választ adhat arra, hogy ki játszik az arany­ért.

Amíg erővel bírták

– Rosszul érintett minket a szerdai mérkőzés – kezdte Dudás András, a sárga-kékek vezetőedzője. – Ennek következtében most nehéz helyzetben vagyunk és kérdés, hogy tudunk-e változtatni. Amíg erővel bírtuk a hétközi csatát, nem volt különbség köztünk, sőt a mi akaratunk érvényesült a pályán. Akkor kerültünk hátrányba, amikor elfogyott az erőnk és innen már nem tudtunk visszakapaszkodni.

A szakember szerint a „kutya” a két klub közötti körülményekben van elásva.

– A Kecskemét, akárcsak a szintén kiváló Kaposvár, teljesen profi társulat – szögezte le a tréner. – Játékosai kétszer edzenek naponta, és náluk minden feltétel adott a komoly és sikeres munkavégzéshez. Jobb erőnlétük éppen a köztünk lévő egyenlőtlen feltételek következménye: amíg riválisunk kerettagjai csak a röplabdával foglalkoznak, addig nálunk többen is a munkahelyükről, „műszakjuk” után érkeznek a mérkőzésekre, vagy az edzésekre, ez pedig természetesen pontokban is kifejezésre jut. Mivel ezen az elhanyagolhatatlan különbségen jelenleg nem tudunk változtatni, csak egyet tehetünk: lazára vesszük és örömjátékként kezeljük harmadik fellépésünket. Mondtam a fiúknak, hogy nyugodtan röplabdázzanak, csinálják azt, amit tudnak, élvezzék a játékot és majd meglátjuk, hogy mi jön ki belőle.

Félreteszik

A Vegyész RC-Kazincbarcika játékosainak vállán így már nincs teher, és mivel semmit nem veszíthetnek, az is lehet, hogy meglepetést okoznak.

– Az egyik pillanatról a másikra persze nem tudunk megváltozni – állapította meg Dudás András. – A két csapat között szinte nincs tudásbeli különbség, s erre alapozhatjuk optimizmusunkat. Jól ismerjük egymást a Gorterrel, legutóbb is szépen dolgoztunk ellenük, ezért félretesszük minden gondunkat és teljes harci díszben vonulunk fel ellenük. Erőt merítünk a magas hőfokú szerdai szettjeinkből, elszántak leszünk és mozgósítjuk tartalékainkat. Ez a legtöbb, amit tehetünk, aztán szombaton estére kiderül, hogy folytathatjuk-e a csatát a döntőért, vagy sem.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!