Helyi közélet

2013.01.23. 14:19

Szombati Zente lett a miskolci inkubátorba tett kisfiú

Miskolc - A Szombati Zente nevet kapta a B.-A.-Z. Megyei Kórház bejárata előtti csecsemőmentő inkubátorban szombaton talált újszülött.

Miskolc - A Szombati Zente nevet kapta a B.-A.-Z. Megyei Kórház bejárata előtti csecsemőmentő inkubátorban szombaton talált újszülött. Az újabb információ szerint a járókelők jelezték, hogy ruhacsomót látnak az inkubátorban, s feltételezhető, hogy gyermek is van benne. A kihívott koraszülöttmentők ezt igazolták, s a koraszülötteket ellátó centrumába (PIC) szállították a bár nagyobb gyermekre való ruhákba, de tisztán felöltöztetett, ellátott kisfiút. Ott megállapították, hogy jó állapotban van, súlya 3100 gramm, s el is nevezték a Szombati Zentének. (A vezetéknevet a rátalálás napja adta, az utónév pedig „egyszerűen csak mindenkinek tetszett”.) A kicsi üvegből jól táplálható, egészséges, mondta el dr. Szűcs Ildikó főorvos .

Hozzátette: minthogy az újszülöttet a csecsemőmentő inkubátorban helyezték el, rendőrségi eljárás ilyenkor a magyar jogrend szerint nem indul a szülők felkutatására, a gyámügyi hatóság gyorsított eljárásban intézkedik az örökbefogadásról. (Ez abban az esetben nem így lenne, ha máshol, például a kórház lépcsőjén, liftjében találtak volna rá: az örökbefogadás akkor vélhetően egy fél évvel kitolódhat.)

ÉM-SzK


Miskolc - Újabb csecsemőt helyeztek a B.-A.-Z. Megyei Kórház előtt kihelyezett csecsemőmentő inkubátorba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában