Helyi közélet

2012.08.24. 13:43

„Máshol az autógyárat, Miskolcon a börtönt”

Miskolc - A megyei alelnök élesen bírálta a Fidesz „börtönpolitikáját” is a Jobbik pénteki miskolci sajtótájékoztatóján.

Miskolc - A megyei alelnök élesen bírálta a Fidesz „börtönpolitikáját” is a Jobbik pénteki miskolci sajtótájékoztatóján.A Miskolccal „hírbe hozott” és végül meg nem valósult munkahelyteremtő beruházások helyett egy új, 500 férőhelyes börtönt hoz a kormány a borsodi megyeszékhelyre. Ezt az alelnök úgy kommentálta: „a Fidesz tudomásul vette a borsodi valóságot: a beígért új munkahelyek hiányában most már maga is a bűnözők számának növekedésére készül.”

A kormány „börtönpolitikáját” bírálva kifogásolta: imiközben az adófizetők jelentős hányada messze nem keres napi nyolc ezer forintot, a kormány ennyiből biztosít összkomfortos ellátást napi háromszori étkezéssel a bűnözőknek.

Mint mondta, a belügyi államtitkár önellátó börtönökről beszél, ám ez Jakab Péter szerint csak egy fideszes kommunikációs trükk. Ennek alátámasztására elmondta: a B.-A.-Z. megyei büntetés-végrehajtási intézetben a rabok kevesebb mint ötöde dolgozik, s ezért havi 26 ezer forintot kapnak. Ebből az összegből csak napi 300 forinttal kell hozzájárulniuk a fogva tartásuk költségeihez. Nem csoda, ha nő a bűnelkövetők száma – vonta le a következtetést Jakab Péter.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában