Sport

2011.08.07. 15:50

Sportlövő Eb - Sidi Péter megvédte címét

Belgrád (MTI) - Sidi Péter megvédte címét vasárnap a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számban a belgrádi sportlövő Európa-bajnokságon.

Belgrád (MTI) - Sidi Péter megvédte címét vasárnap a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számban a belgrádi sportlövő Európa-bajnokságon.

 

A világbajnok magyar versenyző 1273,7 körrel nyert a döntőben, maga mögé utasítva az olasz Marco De Nicolót és a bolgár Anton Rizovot. A fináléban a komáromi sportoló a második sorozat után csak negyedik volt, ám ezt követően több belső tízest is lőtt, és az ötödik sorozattól már az élen állt.

"Szokatlanul nagy döntőt lőttem, ilyet még nem láttam világverseny fináléjában" - nyilatkozta az MTI-nek. "Az általam a világ legjobbjának tartott szlovén Debevec azt mondta, fogadott volna rám, látva, milyen jól mentek az álló testhelyzetből leadott lövések az alapversenyben. Meg kellett dolgoznom a sikerért, bár kívülről könnyűnek tűnhetett. Ebben a sportágban ritka a címvédés, ezért is kedves számomra ez az arany. A döntőben folyamatosan láttam, hogy hogy állok, tulajdonképpen a hetedik lövéssel megnyertem az Eb-t. Tartottam azért az orosz Hadzsibekovtól, de ezúttal nem vehette fel velem a versenyt."

Sidi számára az olimpiai kvalifikáció szempontjából nem volt tétje az Eb-nek, ugyanis a tavalyi vb-n már megszerezte a londoni kvótát.

Eredmények:

férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett, Európa-bajnok:

----------------------------------------------------------------

SIDI PÉTER 1273,7 kör

2. Marco De Nicolo (Olaszország) 1269,5

3. Anton Rizov (Bulgária) 1268,3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!