Helyi közélet

2012.04.05. 12:37

Fókuszban a vállalkozás - Ahol bedobhatsz egy Kalasnyikovot

Miskolc - Green Gecko, restrobar, catering: tíz év alatt két újabb szolgáltatással is bővültek.

Miskolc - Green Gecko, restrobar, catering: tíz év alatt két újabb szolgáltatással is bővültek.

Kevés olyan miskolci van, aki ne ismerné a Green Geckot. A Miskolctapolcai úton található koktélbár 14 évvel ezelőtt nyitott, mára azonban igazi kultuszhely lett: hétköznap az egyetemisták, hétvégén pedig sokan mások is szívesen keresik fel a helyet. Balog Péter üzletvezetős 10 évvel ezelőtt vette át a szórakozóhely vezetését, öt éve pedig unokaöccse, Balog Attila is betársult az üzletbe.

„Főprofilunk, koktélbár lévén, a koktélok. Az itallapon 75 féle ilyen ital szerepel, de a napi ajánlatainkkal együtt közel 100 fajtát el tudunk készíteni, valamint kínálunk 30 féle bort is. Vannak olyan koktélok, amelyek kimondottan hozzánk, azaz a Green Geckohoz köthetők, ilyen például a Kalasnyikov és a Speed Shot is. Az előbbi, évek óta az egyetemisták kedvelt itala, mára szinte kultuszital lett: vodka, rajta narancs karika, barna cukor, rá rum, és mindezt meggyújtva kínáljuk. A Speed Shot azonban már modernebb ital: tequila, rum, vodka, grenadin, energiaital. Most ez utóbbi a sláger a fiatalok körőben” – mindezt Balog Péter és Balog Attila mondták el lapunknak. Azt is, hogy a kellemes italok mellett nyáron grill terasz is várja a vendégeket. A futball Európa Bajnokság (EB) idején pedig 3 tévén is nézhetik a szurkolók a mérkőzéseket.

Jó ital, jó étel

Akik jobban kedvelik a belvárosi hangulatot, azokat – február óta – a Városháztéren is várják a koktélok. Ott nyílt meg ugyanis – a volt Réteskék kávézó helyén – a Gecko Restrobar Réteskék. Az üzlettulajdonos elmondta: azért adták a restrobar nevet, mert náluk mindig talál a vendég egy jó italt, ahhoz pedig egy jó ételt, vagy éppen fordítva.

„Üzletpolitikánk, – mindegyik szolgáltatásunknál –, hogy a vendég a lehető legmagasabb minőséget kapja nálunk, de jó áron” – fogalmaztak.

„Nálunk nincs étlap, ennek köszönhetően az ételkínálatunk folyamatosan, napi szinten változik. Reggel 8 órától 11-ig reggelit kínálunk, a bundáskenyértől a bőségtálig. Utána pedig napi ajánlattal várjuk a vendégeket: egy leves, egy főétel. De ezenkívül mindenap 2-3 ajánlatunk is van, amelyek helyben készülnek. De speciális napokat is szervezünk, most hétvégén például görög napokat tartunk, a vendégeket Görögország finomságai várják majd” – sorolták.

A tulajdonosok azt is elmondták, hogy a restrobarban nem csak koktélokat, de világszínvonalú kávét és organikus angol teát is kínálnak, valamint itt is találnak a vendégek közel 30 borkülönlegességet. És ugyanúgy, mint a tapolcai Green Geckoban, a futball EB-n itt is tévéközvetítés várja majd a szurkolókat.

A két báron kívül pedig catering szolgáltatást is működtetnek, immár ötödik éve. "Fesztiválokra, esküvőkre, családi-, céges rendezvényekre lehet minket megrendelni. Koktélokkal kezdtük, de mára ételekkel is tudunk szolgálni. A 20 fős partiktól a 300 fős bulikig akár meg is szervezzük, helyet biztosítunk a rendezvényeknek" - tudtuk meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában