Olyan a jégkorong, mint az MMA

Akt.:
Olyan a jégkorong, mint az MMA
Miskolc – Pénteken 18 órától Újpesten lép jégre a DVTK Jegesmedvék az Erste Ligában.

Ahogyan az lenni szokott, az év ezen szakaszában már gyors egymásután jönnek a mérkőzések a honi jégkorongcsapatok számára: szerdán még Magyar Kupa selejtezőt kellett vívniuk a kluboknak, így a DVTK Jegesmedvéknek is, akik a fővárosban 5-1-es vereséget szenvedtek a MAC Budapest együttesétől.

– Annak a találkozónak megpróbáltuk levonni a tanulságait, és már kizártuk, nem figyelünk semmi másra, csak a soron következő meccs­re – kezdte tegnapi nyilatkozatát Mikale Tisell, a népkertiek svéd szakvezetője.

Gőz Balázs, a Macik bekkje mindehhez annyit tett hozzá, hogy az elvesztett összecsapások mindig a hibákra mutatnak rá, és hogy a fókusznak az első perctől kezdve meg kell lennie. „Az úgy nem működik, hogy a 40. perctől kezdünk el játszani” – jegyezte meg a Macik korongosa.

A hosszú buszút

Amint az ismert, a Jegesmedvék Erdélyben kezdték a 2017/2018-as Erste Liga szereplést: Brassóban a kapus, Adorján Attila „lehúzta a rolót”, amit azt jelentette, hogy csapata nem kapott gólt, viszont ütött hármat, így 3-0-val megszerezte a győzelmet. Másnap Csíkszeredában léptek jégre a miskolciak, akik az első harmad után még 2-0-s hátrányban voltak a Sport Clubbal szemben, de fordítani tudtak, és így hat szerzett egységgel zárták az évadnyitó romániai kalandot. Mikael Tiselltől azt kérdeztük, milyen tapasztalatokat gyűjtött az első itteni ligás találkozóin?

– A legnagyobb új dolog az volt nekem, hogy 11 órát kellett utazni egy mérkőzésért a helyszínre – válaszolta a szakvezető. – Ha az NHL-ben valaki ennyit utazik, akkor több napra van szüksége ahhoz, hogy ismét formába lendüljön, ezzel szemben nekünk körülbelül volt rá 24 óránk. Ez meg is látszódott a csíkszeredai első harmadunkon, hiszen az előző napon nem játszó helyi csapat meglepett bennünket. Ez olyan volt, mint például a szkanderben, amikor az ellenfél elnyomja a kezed, de aztán, mivel erősebb vagy, vissza tudsz jönni. Szerencsére mi is fel tudtunk állni.

Az egyének

Pénteken 18 órától az Újpesti Jégcsarnokban a budapesti lila-fehérek ellenfelei lesznek a Macik. Hogy mennyire ismeri azt az ellenfelet, akivel eddig még nem találkozott együttese, és mennyire csak a saját játékukra figyel, erre a kérdésre ezt mondta Mikael Tisell: – Kilencven százalékban azzal vagyok elfoglalva, hogy mi mit akarunk csinálni. Természetesen megnézem a másik csapatot is videón, valamint megkérdezem azokat a játékosokat, akik játszottak ellenük, de ez csak tíz százalék. A hoki bizonyos mértékben olyan, mint az MMA, ahol nem lehet tudni, hogy az ellenfél ütni fog vagy rúgni, milyen eszközöket fog használni. Abból nem lehet kiindulni, hogy a riválisunk eddig mit mutatott…Csapatjátékban vannak hasonlóságok, de a döntő faktor inkább az, hogy az egyének mit hoznak ki magukból az adott pillanatban.

Gőz Balázs úgy vélte, hogy az Újpest az előző szezonhoz képest erősebb lett, így egy nagyon kemény, szoros mecc­s várható.

A hiányzókról

A DVTK Jegesmedvéknél Miskolczi Márk válla sérült, így ő biztosan kihagyja a mostani ütközetet, míg a hosszabb ideje maródi Hajós Roland a rehabilitációt végzi, Mikael Tisell úgy prognosztizálja: a korábbi csapatkapitány a novemberi őszi szünet után már vélhetően újra hadra fogható lesz.

Hétfőn hazai

A DVTK Jegesmedvék hétfőn 20 órától hazai közönségük előtt is bemutatkoznak az Erste Ligában. Ládáék ellenfele az osztrák Vienna Capitals farmcsapata lesz. Az évadra bérleteket még két hétig lehet vásárolni, helytől, besorolástól függően 13.000 és 29.000 forint közötti áron, míg a mérkőzésbelépők 1.000–2.000 forintért szerezhetők be.

– Molnár István –