Olvasónk küldte: Leszállították az utasokat, majd mégis továbbment a villamos

Akt.:
A közösségi közlekedés mindig ad témát - illusztráció
A közösségi közlekedés mindig ad témát - illusztráció - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Olvasónk szeretett volna munka után hazajutni Miskolc belvárosából csütörtök délután, sikerült is: a Centrumtól Felső-Majláthig 55 perc alatt…

Bizonyára vannak nagyobb problémák is a mai esetemtől, de engem nagyon is felbosszantott a csütörtök délutáni villamosos utazásom” – kezdi levelét Olvasónk.

“Fél 6 után szálltam fel az 1-es villamosra a Centrumnál és pozitív dologként értékeltem az újra beköszöntött hőségben a Skoda villamos hűsítő klímáját, viszont harmadik napja továbbra sem tudtam kapcsolódni a villamoson kimatricázott “Free WiFi”-re, pedig nem vagyok annyira mobilanalfabéta. No sebaj, mobil internet be, így gyorsabban telik a fél órás út Felső-Majláth végállomásig – gondoltam. Így is történt, egészen az Ifi Házig, ott azonban szokatlanul nagyobb tömeg szállt fel a villamosra (mint később kiderült, őket már leszállították egy korábbi járatról), azaz néhány pillanat múlva le is, ugyanis a villamos vezető közölte, hogy előttünk az Újgyőri főtér irányában történt baleset miatt nincs tovább út és villamospótló szállítja tovább az utasokat. A “mezőny” nagyobbik része leszállt, a kitartóbbak reménykedtek, hátha mégis tovább folytatódhat az út, a villamos vezető pedig elindult hátrafelé, hogy ő bizony innen visszafordul és a Tiszai felé veszi az irányt. Az utazóközönség egyik része megállóban maradt, várva a villamospótló buszt, egy másik részük (jómagam is) pedig elindult a közeli buszmegálló felé, hátha ott hamarabb érkezik valami tömegközlekedési eszköz. Érkezett is, csak sajnos nagyon hamar, így a buszmegálló felé sétálók már csak az 1-es busz hátsó részét láthatták és időközben csodák csodájára elindult a villamosunk (a rajta maradt kitartó néhány utassal), amelyről az imént még leszállítottak, sőt mindjárt utána “vonatozva” egy másik is elsuhant…

A Thököly utcai megállótól lesétáltam a Balázs Győző térnél lévő megállóig és az említett két darab 1-es villamoson kívül még egy 2-es járat érkezett, utána 15 percig a nagy semmi, villamospótló továbbra sem… Végül megjött a messiásként várt villamosjárat, ami problémamentesen a végállomásig vitt, sőt “happy end”-ként még jelezte is a mobilom, hogy sikerült csatlakozni a közlekedési társaság WiFi-jére és az utazás végén summáztam, hogy ha 55 perc alatt is, de eljutottam a Centrumtól Felső-Majláthig.

Elgondolkodtam, hogy milyen kommunikáció lehet az MVK irányítóközpont és az MVK-sofőrök között. Tudják-e egyáltalán mi, mikor és hol történik? Miért tájékoztatják félre az utasokat? Miért mondják azt, hogy érkezik a villamospótló, ami el sem indult és nem is fog? És mi lesz itt a jövő héten, amikor beindul majd az iskola és netán történik egy kisebb baleset a villamosvonal mentén, ha egy ilyen eset káoszt okoz az MVK-s-kommunikációban?” – zárja írását miskolci Olvasónk.


Olvasói levél: “Hiába jeleztem dolgokat az MVK-nál”

Miskolc – “A megállóban lemérve az utazóközönség hangját, másokkal is konzultálva erről, többen is gyengének ítélik meg a miskolci tömegközlekedést” – írja Olvasónk. tovább »

Miért lassítanak a villamosok Miskolcon?

Miskolc – Miért kell lelassítaniuk a villamosoknak Diósgyőrből a belváros felé haladva a Malomszög utcai megálló után lévő váltónál? – tette fel a kérdést olvasónk hozzáfűzvén, néhány éve nem kevés pénzből felújított – a teljes villamospályát a Zöld nyíl projekt részeként újították fel a közelmúltban 37 milliárdból, ebből a pénzből vásárolta a város a villamosokat is – sínekről van szó. tovább »

Kisiklott a Skoda villamos Miskolcon

Miskolc – Kisiklott az új Skoda villamos kedden este a Tiszai pályaudvarnál, a hátsó kerekei ugrottak le a sínről, szinte felszántották a sín melletti aszfaltot. tovább »

A használtautók között hirdetik a miskolci villamosokat

Miskolc – Az ismert használtautó portálon akadtunk rá a jó öreg miskolci bécsi villamosokra. Másfél millió+áfáért meg lehet venni, csak legyen pénze elszállítani. tovább »

Küldjön hírt – “Ellenőrt minden miskolci villamosra!”

Miskolc – “Ha az ÁNTSZ ellenőrizné az üléseket, a kapaszkodókat bakterológiai szempontból, biztos meglepődnénk, hogy nemcsak a pénzen van sok kórokozó (korábban volt ilyen vizsgálat, hogy milyen koszos a pénz)” – írja Olvasónk. tovább »

MVK: Csak visszazárható itallal

Miskolc – Nem lehet az MVK járműveire nem vissza­zárható csomagolású étellel, itallal felszállni. tovább »

Küldjön hírt – “Nem érdekel, hogy kilyukasztotta a jegyét, le lehet szállni, majd megbüntetik”

Miskolc – “Pénteken délután 3 körül nyugodtan utazok a villamoson, felszáll egy hölgy és a kislánya egy-egy pohár itallal vagy jégkásával a kezükben. Egyszer csak a villamosvezető ajtót törve hátrafut majd így szól” – kezdi levelét Olvasónk. tovább »

Mi járhat a lovagló pózos utazásért a villamoson?

Miskolc – Itt a nyár kellős közepe, tombolnak hormonok és előfordul, hogy a tömegközlekedési eszközön se bírunk magunkkal, mint ahogy az a pár, akiket egy nehezen félreérthető szituban kaptak lencsevégre a miskolci villamoson. tovább »

Fotó: Lovagló pózban utazó hölgy a miskolci villamosról

Miskolc – Képrejtvény: ez már aktus vagy csak előjáték? Úgy látszik hódít a public sex Miskolcon, legutóbb a villamosmegállóban teljesedett be egy szerelem, újabban már megvárják a villamost is. tovább »

Olvasónk küldte: Otthon is a szoba közepére?

Miskolc – Újabb észrevétel érkezett egyik Olvasónktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán: ezúttal a 21B-s járat utasainak viselkedése és a jármű tisztasága nem volt rendben. tovább »

Újabb MVK-s sztori: Csak a kakaós csigáért büntetnek, a vodkáért nem?

Miskolc – A kakaós csigás eset óta újabb és újabb történeteket kapunk Olvasóinktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán. Azzal mindenki tisztában van, hogy nem felelhet minden utasért az MVK és nem állhat minden buszon plusz ember, de az sem járja, ha a piti dolgok miatt vegzálják az utasokat. Íme a sztori! tovább »

Küldjön hírt – Nagyon ráfázott az olvasónk az MVK ügyfélszolgálattal

Miskolc – Olvasónk elvesztette az összes iratát, majd beindult a szokásos kálvária: mindenből újat, rengeteg pénz és idő. Aztán felhívták az MVK-tól, hogy ott van náluk az összes irat… tovább »

Olvasónk küldte: Miskolci villamosmegállóban szexelt egy pár

Miskolc – Egy szemfüles olvasónk küldte be a fenti fotót nem sokkal hajnali 1 előtt. Videót is kaptunk, de azt inkább nem publikálnánk, mert az már csak felnőtt portálon állná meg a helyét. tovább »

Kakaós csiga miatt bírságoltak volna a villamoson az ellenőrök Miskolcon

Miskolc – Nem egyedi eset, hogy az MVK ellenőreivel konfliktusba keverednek azok az utasok, akik ivásra, ne adj Isten evésre vetemednének a járatokon. Nemrég egy energiaital miatt, most egy kakaós csiga miatt feszültek egymásnak az ellenőrök és az utasok. Olvasónk beszámolója. tovább »

Mit nem szabad a miskolci buszokon?

Miskolc – A tegnapi energiaitalos cikk miatt összeszedtük és animált képekkel illusztráltuk azokat az eseteket, amikor bárkit, bármikor leszállíthat egy ellenőr. tovább »

Facebookon terjed: Energiaital miatt szállítottak le egy lányt a buszról Miskolcon

Miskolc – A közösségi oldalon terjed egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról. Június 15-től valóban van egy ilyen szabály. tovább »